Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řeky už v Královéhradeckém kraji naštěstí klesají, Orlice i Labe

Hladiny rozvodněných řek v Královéhradeckém kraji začaly pozvolna klesat. Labe se dostalo ze třetího na druhý stupeň povodňové aktivity, konkrétně ve Vestřevi a v profilu Les Království. Klesá i Orlice v Týništi. .

Rozvodněné řeky dnes místy komplikovaly dopravu, někde voda zaplavila silnice. Ráno byla neprůjezdná trasa z Vysoké do Opatovic nad Labem, řidiči museli využít cestu přes Hradec Králové.

"Ze břehů se vylilo také Labe u Hradce Králové. Pomohli jsme majiteli zachránit dvě prasata, která uvízla uprostřed vodní laguny a byla ohrožována stoupající vodou," uvedli dnes na sociální síti X hasiči.

Vyhrocená byla situace v posledních dnech v okolí Týniště nad Orlicí. Orlice dosáhla výšky skoro čtyř metrů. Přitom běžně má ani ne metr. V současné době zde platí druhý stupeň povodňové aktivity a řeka se vrací do svého koryta. Takto zachytili divokou vodu tvůrci facebookové stránky Žijeme Rychnovem.

Meteorologové očekávají v horních částech vodních toků pozvolný pokles vodních stavů a průtoků a velmi pozvolné odeznění povodňové situace. V Královéhradeckém kraji má být ve středu polojasno až oblačno, odpoledne od západu přechodně až zataženo. Nejvyšší denní teploty budou do sedmi stupňů, na horách od minus dvou do plus jednoho stupně. Vítr má vát slabý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky ČR, počasí, záplavy, silnice, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řeky už v Královéhradeckém kraji naštěstí klesají, Orlice i Labe  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.