Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové vyvěsí černé prapory, rektor zaslal do Prahy nabídku pomoci

Velká tragédie, která se dnes odpoledne odehrála na Univerzitě Karlově v Praze, otřásla celou zemí. Student tam zastřelil nejméně 15 lidí a další desítky zranil. Soustrast rodinám obětí vyjádřila i Univerzita Hradec Králové.

Situaci kolem střelce na Univerzitě Karlově v Praze podrobně sleduje Pražská Drbna.

Děje se to ve světě, ale nikdo z nás si neodvedl představit, že takový masakr se může odehrát i v naší zemi. Dnes odpoledne 24 letý student na filozofické fakultě na Palachově náměstí v Praze zastřelil 15 lidí a další desítky zranil. Nakonec obrátil zbraň i proti sobě.

Policie navíc přišla s další šokující informací. Je velmi pravděpodobné, že se zároveň jedná o vraha, který minulý týden zastřelil v Klánovickém lese dvouměsíčního kojence a muže.

„Chtěl bych oznámit veřejnosti, že velice vážně pracujeme s verzí, která je v tuto chvíli velmi reálná, že útočník z filozofické fakulty má na svědomí dvě oběti z konce minulého týdne v Klánovickém lese,“ uvedl policejní prezident Martin Vondrášek.

„Máme informaci, ještě není ověřená, z jednoho účtu na sociální síti, že se měl inspirovat teroristickým útokem, který se udál letos na podzim v Rusku,“ řekl na tiskové konferenci policejní prezident.

Soustrast s rodinami obětí přichází z celého světa. Do Prahy míří nabídky pomoci. „Vedení Univerzity Hradec Králové je ve spojení s bezpečnostními složkami. V tuto chvíli není důvod k přijímání nějakého bezpečnostního opatření, třeba ve smyslu omezení budov Univerzity Hradec Králové. Na UHK probíhá zkouškové období a v budovách se pohybuje jen minimum studujících a drtivá většina zaměstnanců čerpá dovolenou. Na budovách UHK budou vyvěšeny černé prapory. Nabídku pomoci už rektor Kamil Kuča nabídl vedení Univerzity Karlovy,“ uvedl v podvečerních hodinách pro Hradeckou Drbnu mluvčí UHK Jakub Novák.

"Nikdy by mě nenapadlo, co šíleného, nepochopitelného se v učebnách tak klidné budovy může odehrát. Zpráva o tragické události mě velmi zasáhla." přiznala hradecká primátorka Pavlína Springerová s tím, že myslí na oběti a zraněné, jejich rodiny a blízké, studenty a kolegy pedagogy.

Ohodnoť článek

Foto UHK

Štítky UHK, střelec, úmrtí, Karlova Univerzita, Kuča, rektor, pomoc

Univerzita Hradec Králové vyvěsí černé prapory, rektor zaslal do Prahy nabídku pomoci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.