Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj zasáhl silný vítr, hasiči zaznamenali 30 výjezdů

Od pondělního odpoledne do dnešního rána zasahovaly profesionální i dobrovolné jednotky hasičů v Královéhradeckém kraji v souvislosti se silným větrem u 30 událostí. Nejvíce práce mají jednotky na Hradecku, Rychnovsku a dále na Trutnovsku. Pár případů bylo také na Jičínsku a Náchodsku.

Nejčastěji hasiči odklízejí popadané stromy na silnicích, ale poskytují i různou technickou pomoc. V průběhu dne se dají očekávat další zásahy v souvislosti se silným větrem.

„Nárůst událostí jsme zaznamenali už v dnešních ranních hodinách, a to především na Hradecku,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Například profesionální hasiči z Nového Bydžova a Chlumce nad Cidlinou zasahovali u dopravní nehody u obce Kratonohy na Novobydžovsku, kde se kvůli silnému větru převrátil vlek nákladního automobilu. K dalšímu převrácenému nákladnímu vozidlu vyjeli krátce po 6:00 hod. profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové-Pražská, a to k obci Libišany. Nehoda se stala u nájezdu na dálnici D11. V Hradci Králové také ráno hasiči ukotvili uvolněný stan, který se pohyboval na Pražské třídě nebo u Muzea východních Čech odstranili uvolněné oplechování, které bránilo v průjezdu vozidel.

„V noci byli v pohotovosti především hasiči na Trutnovsku a Rychnovsku, jen v okolí Špindlerova Mlýna zasahovali místní hasiči během nočních hodin třikrát, odstraňovali popadané stromy z komunikací,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto HZSLK | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, SDH, vítr, stromy, počasí, Královéhradecký kraj, vichřice, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod, okres Jičín, Hradec Králové, Nový Bydžov, Chlumec nad Cidlinou, Muzeum východních Čech

Královéhradecký kraj zasáhl silný vítr, hasiči zaznamenali 30 výjezdů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.