Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Historka o napadeném účtu podvodníkovi tentokrát nevyšla

Podvodník ostrouhal. Snažil se si vylepšit bitcoinovou peněženku, ale nevyšlo to. Historka o napadeném účtu nezabrala. Celou věc už šetří také policie, která nabádá lidi, aby byli ve střehu.

V prvím případě se ženě ozvala neznámá bankéřka s tím, že jejímu bankovnímu účtu hrozí napadení. Do konverzace se vložil další „poradce“ který tvrdil, že došlo k úniku jejích osobních údajů a někdo si bude chtít vybrat její předschválené úvěry a možné půjčky. Jedinou ochranou je vzít si úvěr sama a tyto peníze vložit na zabezpečený bitcoinový účet banky.

"Žena si tedy na pobočce své banky podle instrukcí vzala úvěr a peníze ve výši půl milionu korun si nechala vyplatit v hotovosti. Odjela do jednoho z hradeckých obchodních center a tam začala připravovat jejich vložení po menších částkách do bitcoinmatu," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Eva Prachařová. Naštěstí se po prvním zkušebním vkladu tří tisíc korun vedle ní náhle objevila mladá žena, která ji důrazně odrazovala od pokračování a varovala ji, že stala obětí podvodníků.

Majitelka účtu tedy prozatím odešla bez dalšího vložení peněz. Následná reakce její banky pak ženu konečně přesvědčila, že vše je jen důmyslný podvod. Ve spolupráci s bankou žena smluvený úvěr ještě téhož dne zrušila, peníze vrátila bance a pro jistotu si změnila všechna své hesla a přístupové kódy.

"Opět důrazně upozorňujeme, že žádná banka neřeší únik osobních dat či zneužití účtů klientů telefonicky a nikdy nenabádá své klienty k výběru hotovosti po předchozím uzavření úvěru a k následnému vložení na jiné účty. Tento postup vyžadují právě pouze podvodníci, a to proto, aby se dostali k penězům, které banka spravuje. Pokud i vám bude volat někdo z banky a přesvědčovat vás, že vás chce někdo podvést, tak, než začnete podnikat nějaké kroky, nejdřív si vše ověřte! Příchozí hovor zavěste a sami zavolejte, nebo osobně zajděte do své banky," doporučila Eva Prachařová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky účet, podvod, policie, ČR, Prachařová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historka o napadeném účtu podvodníkovi tentokrát nevyšla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.