Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Policie v kraji odhalila téměř desítku řidičů pod vlivem alkoholu během jednoho dne

Policisté v Královéhradeckém kraji se nenudili. Během jednoho jediného dne odhalili necelou desítku řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog. Některým z nich hrozí dokonce vězení, jelikož se dopustili trestného činu.

Prvního hříšníka se podařilo odhalit tři hodiny po půlnoci v Pražské ulici v Náchodě. „Hlídka kontrolovala jednadvacetiletého řidiče ve vozidle Peugeot, který nadýchal 1,41 promile alkoholu,“ uvedla na webu policistů mluvčí Šárka Pižlová. Navíc nebyl držitelem řidičského průkazu.  

Další osmatřicetiletý hříšník jel také ve vozidle Peugeot. Tentokrát však na Denisově náměstí v Hradci Králové, kde ho policisté zastavili a podrobili dechové zkoušce. Ta ukázala 1,75 promile. Oba muži se dopustili přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což můžou až na jeden rok do vězení.  

Dalšího řidiče policie dopadla v Kutnohorské ulici v Hradci Králové. Ten měl na kontě 0,63 promile alkoholu v dechu. 

„Dopravní policisté z Jičína se 6. prosince v ranních hodinách ve městě zaměřili také na alkohol u řidičů, když svou činností odhalili hned čtyři, kteří se dopustili přestupkového jednání. Řidičům hrozí ve správním jednání pokuta do 50 tisíc korun,“ dodává policejní mluvčí.  

Policie upozorňuje řidiče, že v podobných dopravních akcích budou pokračovat po celou zimu. 

Ohodnoť článek

Štítky alkohol, policie, Peugeot, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Náchod, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O dalším opilci čteme i v článku o obtěžování dívek v autobusu a odvaze jedné starší. Náramky sejmout až po projednání, zaplacení pokut, nákladů a po uplynutí doby trvání případné podminky. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy a dalšími články.

Čtvrtek, 14. prosince 2023, 08:11Odpovědět

Policie v kraji odhalila téměř desítku řidičů pod vlivem alkoholu během jednoho dne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.