Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vlaky a autobusy v hradeckém kraji nabíraly kvůli sněžení zpoždění do 15 minut

, aktualizováno 2. prosince 2023, 15:32

Vlaky a autobusy v Královéhradeckém kraji dnes kvůli sněžení nabíraly zpoždění zhruba od pěti do 15 minut. Jeden autobusový spoj měl kvůli technické závadě na vozidle zpoždění asi 40 minut. Na silnicích v kraji dnes po sněžení zůstávala vrstva rozbředlého či ujetého sněhu.

"Průměrné zpoždění vlakových spojů se pohybuje okolo deseti až 15 minut, nicméně část vlaků jede i zcela načas," uvedl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann. Většina autobusových spojů byla opožděna do pěti až deseti minut. Několik spojů mělo zpoždění z důvodu čekání na přípoj. "Aktuálně neevidujeme žádné odřeknuté spoje," uvedl Lechmann.

Rozbředlý nebo ujetý sníh dnes odpoledne zůstával zejména na silnicích nižších tříd. Zbytky rozbředlého sněhu byly i na dálnici D11. Na silnicích v Krkonoších leží vrstva ujetého sněhu o síle do deseti centimetrů, která je místy zledovatělá.

V celém kraji si řidiči musejí dát pozor na větrem tvořené sněhové jazyky. Výstraha meteorologů před sněhovými jazyky platí v Královéhradeckém kraji do nedělních 15:00.

Meteorologové předpovídají sněžení v kraji po celou sobotu. Teploty by se měly pohybovat několik stupňů pod nulou, na horách by mělo být od minus šesti do minus devíti stupňů. Vítr bude po celý den tvořit místy na silnicích sněhové jazyky, uvedli meteorologové.

Na silnici I/14 v Batňovicích na Trutnovsku dnes ráno havarovalo osobní auto, nehoda se obešla bez zranění. Policie také vyjížděla k nehodě osobního auta na silnici I/35 v Podhorním Újezdu na Jičínsku. V místě nehody zřídila kyvadlový provoz jedním pruhem.

Na Rychnovsku spadl strom do vedení

Na Rychnovsku se dnes před 11:00 ocitlo bez elektřiny asi 1650 domácností. Důvodem byl pád stromu do vedení vysokého napětí u Deštného v Orlických horách. Po 14:00 se energetikům podařilo dodávku plně obnovit. Vítr a sníh lámaly stromy i jinde v Královéhradeckém kraji.

Bez elektřiny se ocitla část Deštného a oblast mezi Dobruškou a Deštným, například obce Sedloňov a Nový Hrádek. "Kolem poledne se většinu domácností podařilo opět připojit. Posledních necelých 300 domácností v části Deštného a v Sedloňově jsme připojili zhruba ve 14:00," řekla regionální mluvčí společnosti ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

V Deštném od rána sněžilo a foukal silný vítr. Padlým stromem porušené vedení bylo v kopci v obtížně přístupném terénu.

Hasiči v Královéhradeckém kraji od dnešní půlnoci vyjížděli k osmi popadaným stromům. Dnes odpoledne odstraňovali polámané stromy nebo stromy hrozící pádem v Ostružně a v Samšině na Jičínsku a v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Ticháček

Štítky ČR, počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaky a autobusy v hradeckém kraji nabíraly kvůli sněžení zpoždění do 15 minut  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.