Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policie u Šerlichu vyzývá řidiče, aby se vyhnuli parkovací anarchii

Na horských silnicích Orlických hor leží uježděná místy zledovatělá vrstva sněhu a řidiči musí být ve střehu. Policie nabádá všechny, aby respektovali dopravní značení a například na Šerlichu parkovali jen tam, kde je to povoleno.

Policisté s tím, jak nastala zimní sezóna na silnicích, tak se opět chystají častěji hlídkovat kolem Šerlichu v Orlických horách. K němu vede zrekonstruovaný čtyřikilometrový úsek silnice, který ještě prochází úpravami. Slavnostní otevření komunikace tak muselo být odloženo.

Silničáři tady doplní takzvané výhybny. V těchto místech se budou moci bezpečně míjet vozidla, například autobus se sypačem.  "Já jsem si to celé prošel, našli jsme tam dalších asi deset míst, která by měla být zpevněná. Je to horská silnice, sice není nikde ani o centimetr užší, ale ta místa, která dnes zpevňujeme, mohla být součástí projektu,“ prohlásil hejtman Martin Červíček.

Policisté prosí řidiče mířící na Šerlich, aby svá vozidla parkovali pouze na jediné vymezené ploše k parkování, která má však omezenou kapacitu. Mnozí řidiči pak svá vozidla parkují na komunikaci č. 311, kde je však dopravním značením i pouhé zastavení zakázáno. Zákaz zastavení je v těchto místech z toho důvodu, aby zde mohla projet také vozidla Integrovaného záchranného systému, údržby či zásobování a nedocházelo k narušování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. "Neukáznění řidiči, kteří tam i přes zákaz takto zaparkují, nejen že zaplatí pokutu, ale kvůli nim pak nemusí místem projet v nouzi včas lékaři, hasiči či policisté," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Magdalena Vlčková.

Policie také žádá řidiče, aby stejně jako v uplynulých letech využívali v maximální možné míře i jiné alternativní možnosti parkování či dopravy. Má tím na mysli dopravu linkovými autobusy. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Šerlich, silnice, Královéhradecký kraj, parkování, doprava, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie u Šerlichu vyzývá řidiče, aby se vyhnuli parkovací anarchii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.