Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na horských silnicích v hradeckém kraji je sníh, na Trutnovsku sněhové jazyky

Silnice ve výše položených oblastech Královéhradeckého kraje jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Pozor by si měli dávat řidiči především na Trutnovsku a Rychnovsku, kde na nesolených silnicích leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem, která je místy zledovatělá. Na Trutnovsku se vlivem silného větru mohou tvořit sněhové jazyky. V Krkonoších leží na silnicích udržovaných pluhováním vrstva sněhu do deseti centimetrů. Více sněhu na silnicích je také v Orlických horách, vyplynulo z ranních informací silničářů. Hlavní silniční tahy jsou po chemickém ošetření většinou mokré, v Polabí suché, vymrzlé.

Ráno bylo mrazivé. V Královéhradeckém kraji bylo zataženo až oblačno, teploty se pohybovaly od minus tří do minus deseti stupňů Celsia.

Meteorologové na dnešek pro Královéhradecký kraj předpovídají zataženo, dopoledne od jihozápadu na většině území občasné sněžení. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou a minus třemi stupni Celsia, na horách do minus čtyři stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kaboompics | Pixabay

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horských silnicích v hradeckém kraji je sníh, na Trutnovsku sněhové jazyky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.