Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město nechá na Flošně vybudovat nové sociální zařízení. Návštěvníkům začne sloužit v roce 2025

Správa nemovitostí Hradec Králové nechá na koupališti Flošna v centru Hradce Králové vybudovat nové sociální zařízení. Díky silné sezoně je možné na projekt vyčlenit dva miliony korun. Pokud půjde vše podle plánu, začne nové sociální zázemí na Flošně fungovat v roce 2025.

Během teplých a slunečných dnů navštíví areál koupaliště v Hradci Králové zhruba čtyři tisíce návštěvníků. Současný počet toalet už jednoduše nestačí. „Toalety jsou k dispozici v hlavní budově areálu v blízkosti tobogánů, což je zejména pro rodiny s malými dětmi nepřiměřeně daleko. Tito návštěvníci využívají dvě toalety v altánu, kde se tvoří fronty, velmi těžko se zde udržuje pořádek a počet toalet je absolutně nedostatečný,“ popisuje v tiskové zprávě náměstek Pavel Vrbický (Piráti). 

Nové sociální zařízení by mělo stát v altánu, který vznikne na travnaté ploše nedaleko volejbalového hřiště. „Uvažovaná kapacita zařízení je minimálně deset toalet pro ženy, pět toalet pro muže a pět pisoárů. Ohřev vody do umyvadel bude zajištěn solárními panely,“ doplňuje náměstek Vrbický. 

V současné době vzniká projektová dokumentace. Radnice počítá s tím, že nové toalety vyjdou městskou kasu na zhruba dva miliony korun. Ty radnice získala převedením z rozpočtu příspěvkové organizace Správa nemovitostí Hradec Králové. Ta zajistí případné dofinancování.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SNHK

Štítky toaleta, Hradec Králové, Flošna, altán, projekt, sociální, zařízení, WC, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechá na Flošně vybudovat nové sociální zařízení. Návštěvníkům začne sloužit v roce 2025  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.