Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Omezení výjezdu z centra Hradce Králové kvůli opravě kanalizace skončí 1. prosince

V historickém centru Hradce Králové skončí k poslednímu listopadu oprava kanalizace a vodovodu. Řidiči budou moci od pátku 1. prosince z Velkého náměstí opět odjíždět jednosměrnou ulicí V Kopečku. Od července je ulice zcela uzavřená a odjezd z Velké náměstí je nyní možný jen Mýtskou ulicí, kde zatím dopravu kyvadlově řídí semafory, uvedla hradecká radnice.

Před semafory se v Mýtské ulici nárazově tvoří kolony aut. Nutnost odjíždět z Velkého náměstí Mýtskou ulicí pro řadu řidičů znamená více než kilometrovou zajížďku.

Na přelomu února a března 2024 by měla oprava kanalizace a vodovodu pokračovat, a to v horní části ulice V Kopečku. Z Velkého náměstí však už boudou moci řidiči odjet spodní část ulice V Kopečku, kam se dostanou ulicí Rokitanského. Mýtská ulice pro příjezd na Velké náměstí bude nadále jednosměrná a semafory se na ni již nevrátí.

Rekonstrukce vodárenských sítí V Kopečku by měly být hotové do konce dubna 2024. Vodovodní řad o délce 138 metrů byl z tvárné litiny, kanalizační stoka dlouhá 150 metrů z kameninového potrubí. "Byly na hranici své životnosti," uvedly vodárny. Dodávku vody stavbaři lidem po dobu opravy zajistí provizorním potrubím.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, stavby, voda, automobilová, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omezení výjezdu z centra Hradce Králové kvůli opravě kanalizace skončí 1. prosince  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.