Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Radnice v Hradci Králové nechá opravit bytový dům Harmonie I. Hledá se projektant

Velká oprava lodžií, jejich zastřešení, zateplení budovy a střechy nebo výměna oken. To jsou jen některé práce, které čekají dělníky na bytovém domě Harmonie I na Benešově třídě v Hradci Králové. Současný stav budovy si rekonstrukci vyžaduje. Radnice proto začala hledat projektanta, který práce a nutnou opravu naplánuje. Budova má 16 pater a mino jiné v ní sídlí terénní pečovatelská služba a tísňová péče.

„Jedná se o bytový dům, ve kterém máme přibližně čtyři stovky bytů se zvláštním určením. Nejčastěji jsou zde ubytováni senioři a také osoby se zdravotním postižením. Nájemníci mají v domě k dispozici setkávací prostory, lékaře, rehabilitace i kadeřnictví,“ říká v tiskové zprávě náměstek primátorky pro správu městského majetku a sociální oblast Pavel Vrbický (Piráti). 

Největší změnou projde lodžie, která je v havarijním stavu. Musí se opravit stěny, podlahy, vyměnit zábradlí i zastřešení. „Lodžie se celkově změní tak, aby působily příjemnějším dojmem a nájemníkům poskytovaly více soukromí. Budovu dále čeká zateplení, a to včetně střechy a vstupní části objektu. Obyvatelé se také dočkají nových oken i některých dveří,“ popisuje ve zprávě náměstek primátorky pro městské investice Lukáš Řádek (TOP 09). 

V těchto dnech město začalo hledat projektanta. Pokud půjde vše podle plánu, město by s ním chtělo smlouvu podepsat v březnu příštího roku. Samotná dokumentace by měla být připravená do podzimu 2024.  

„Začátkem roku 2025 počítáme s vypsáním zadávacího řízení na zhotovitele rekonstrukce. Pokud se nám vše podaří zrealizovat, mělo by k zahájení stavebních prací dojít v polovině téhož roku,“ dodává náměstek Řádek. Město bude v rámci tohoto projektu usilovat o získání dotace z programu Nová Zelená úsporám – bytové domy. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto tadyje.cz

Štítky bytový dům, Hradec Králové, rekonstrukce, lodžie, Harmonie I

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Hradci Králové nechá opravit bytový dům Harmonie I. Hledá se projektant  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.