Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Budova staré hradecké radnice bude oranžově nasvícená

Ode dneška až do desátého prosince bude mít stará radnice v Hradci Králové po setmění oranžovou barvu. Nasvícení má vyjadřovat podporu celosvětové kampaně proti násilí na ženách a dívkách.

Budova staré radnice na Velkém náměstí se na podporu celosvětové kampaně Orange the World proti násilí na ženách a dívkách od 25. listopadu do 10. prosince rozsvítí do oranžova. Kampaň je součástí iniciativy „UNiTE by 2030“ proti globální pandemii násilí na ženách, kterou v roce 2008 vyhlásil generální tajemník OSN. Tématem kampaně je prevence násilí na ženách a dívkách a její financování.

Oranžovým nasvícením budov se připojí některé významné instituce v Česku, kromě hradecké to bude i liberecká radnice nebo Petřínská rozhledna v Praze. Do kampaně se každoročně zapojují významné památky a budovy po celém světě, v minulých letech mimo jiné i Evropská komise a Evropský parlament, pyramidy v Egyptě, Niagarské vodopády, nebo stadion Maracaná v Riu de Janeiro.

Každá třetí žena na světě zažije alespoň jednou v životě fyzické nebo sexuální násilí. Násilí na ženách a dívkách je jedním z nejrozšířenějších porušování lidských práv. Pandemie COVID-19, konflikty a klimatická změna zvyšují rizika násilí na ženách a dívkách a vytváří nové hrozby, které dále posilují zranitelnost žen a dívek.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, radnice, oranžová, nasvícení, násilí, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budova staré hradecké radnice bude oranžově nasvícená  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.