Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dodělávky na nedávno opravené silnici na Šerlich budou hotové příští týden

Dodatečné úpravy na několika místech nedávno otevřené a opravené silnici z Deštného v Orlických horách na Šerlich budou hotové do konce příštího týdne. Uvedení silnice do ostrého provozu kraj předpokládá v týdnu od 4. prosince. Náklady na rekonstrukci by se měly zvýšit o půl milionu korun na celkových 85 milionu korun. Silnice je od 28. října po půlroční uzavírce ve zkušebním provozu.

Investorem rekonstrukce silnice II/311 ve čtyřkilometrovém úseku mezi křižovatkou se silnicí II/310 Šerlich-Zákoutí a parkovištěm v horském sedle pod Šerlichem je Královéhradecký kraj.

"Realizace 15 zpevněných ploch pro vyhýbání vozidel a další úpravy nad rámec projektu budou dokončeny během příštího týdne," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Kraj objednal doplňující stavební úpravy na opravené horské silnici po připomínkách některých řidičů a také po provedení zátěžové zkoušky ze strany Údržby silnic Královéhradeckého kraje dozorující stavbu. Úpravy by měly zajistit především větší komfort pro bezpečné míjení objemnějších vozidel, například linkových autobusů a sypačů, uvedl kraj.

Hlavní stavební práce, které začaly letos v květnu, jsou hotové. Rekonstrukce se netýkala jen samotné silnice, ale i mostu a mnoha odvodňovacích objektů na trase nebo doplnění chybějících svodidel. Cena stavby oproti původnímu předpokladu se zvýšila. Důvodem byly práce, které stavbaři nepředpokládali, například šlo o bourací a likvidační práce železobetonu mostu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Šerlich, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodělávky na nedávno opravené silnici na Šerlich budou hotové příští týden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.