Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Dvoře Králové budou moct lidi přespat venku. Vyzkouší si, jaké je to být bez domova

Ve Dvoře Králové nad Labem se bude konat jubilejní desátý ročník akce Noc venku. Jedná se o benefiční akci, jejíž cílem je poukázat na problematiku lidí bez domova a bořit mýty a předsudky s tím spojené. Součástí akce bude i sbírka potravin a možnost strávit noc venku. Podobně jako bezdomovci.

Program začíná 23. listopadu 2023 v 16:00 na náměstí Václava Hanky a v 17:45 v Hankově domě. Končí v 6:00 24. listopadu na náměstí Václava Hanky předáním certifikátů spáčům a společnou snídaní. 

Hlavní program celé akce se uskuteční v sále Hankova domu na náměstí. Jeho součástí bude několik besed, přednášek a také konzultace s psychoterapeutkou. Kromě toho také benefiční koncert kapely The Last Revolution – Green Day Revival. Do samotné akce se zapojí i děti ze základních a středních škol, které čekají přednášky a možnost symbolického přespání ve svých třídách.  

„Problematika bezdomovectví je aktuální i v menších městech, jako je Dvůr Králové nad Labem. Proto se již podesáté ujímá realizace projektu Pečovatelská služba Města Dvůr Králové nad Labem, která své služby zaměřuje, kromě péče o seniory a zdravotně postižené, od roku 2010 právě na řešení otázky bezdomovectví,“ vysvětluje na webu ředitelka organizace Marcela Hauke. Pečovatelská služba ve městě totiž provozuje azylový dům, noclehárnu a také ubytovnu pro osoby v bytové nouzi.  

Akce Noc venku se ve Dvoře Králové nad Labem pravidelně účastní několik stovek návštěvníků. V minulém roce to bylo 400 návštěvníků programu. Z nich se venku rozhodlo přespat 23 dobrovolníků. Všichni tito lidé přinesli tři tisíce trvanlivých potravin a vybrali téměř sto tisíc korun.  

Ohodnoť článek

Foto planet_fox | Pixabay

Štítky Dvůr Králové nad Labem, domov, Noc venku, akce, benefice, bezdomovec, akce, kultura, tradice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové budou moct lidi přespat venku. Vyzkouší si, jaké je to být bez domova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.