Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Proměna hradecké Střeziny není zdaleka u konce

Rekonstrukce základní umělecké školy Střezina pokračuje, město nyní dokončuje stavební práce první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla spojovací chodba. Druhá etapa proměny je na spadnutí.

Zastupitelé města nyní schválili zadávací podmínky a vypsání výběrového řízení na zhotovitele druhé etapy. Její součástí budou rekonstrukce hudebních pavilonů, přestavba hlavního vchodu a objektu s kancelářemi i venkovní úpravy. Zhotovitele by město chtělo vybrat v zimě.

"První etapu už máme téměř za sebou a je velmi povedená. Věříme, že ty další budou stejně kvalitně a rychle pokračovat,“ říká primátorka Pavlína Springerová. Druhá etapa počítá s rekonstrukcí v budově zázemí vedení školy a pavilonů klasické a moderní hudby. „Součástí stavebních prací bude také nové oplocení, dopravní řešení areálu, zahradní architektura, areálové kanalizace, rozvody silnoproudu a venkovní osvětlení,“ popisuje náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek.

Zhotovitele by město chtělo vysoutěžit během zimy, v případě příznivého vývoje by k zahájení stavebních prací mohlo dojít na jaře příštího roku. „Jedná se o velmi rozsáhlou etapu, která zahrnuje stavební práce na několika budovách, které budou prováděny postupně. Na jeden objekt nebo oblast bude mít zhotovitel zhruba rok. S ohledem na to předpokládáme, že ukončení rekonstrukce druhé etapy by se mělo podařit do roku 2027,“ dodává náměstek Řádek.

Radnice předpokládá, že by cena za tuto etapu neměla přesáhnout 200 milionů, finální cenu zakázky ale určí až výběrové řízení. Město také v budoucnu plánuje navázat na tyto práce ještě třetí etapou, která počítá s výstavbou nového koncertního pavilonu a přilehlého parkoviště.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Střezina, ZUŠ, rekonstrukce, Hradec Králové, Springerová, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proměna hradecké Střeziny není zdaleka u konce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.