Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Areály v hradeckém kraji investovaly stovky milionů. Skiapasy jsou už v prodeji

Hlavní lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji letos investovala do svého rozvoje celkem stovky milionů korun. Největší změny pocítí návštěvníci ve Skiareálu Špindlerův Mlýn, kde otevřou nové sjezdovky. V Orlických horách v Orlickém Záhoří zahájí provoz nové zimní středisko, vyplynulo z vyjádření zástupců lyžařských areálů. On-line předprodeje skipasů ve většině velkých středisek již začaly, pokud někde zdražili, tak jen mírně.

Skiareál Špindlerův Mlýn dosud nabízel okolo 27 kilometrů upravených sjezdovek, šest lanovek a 11 vleků, snowpark a další atrakce. Tvoří jej pět hlavních částí: Svatý Petr, Medvědín, Horní Mísečky, Hromovka a Labská. V okolí jsou desítky běžkařských tratí. V nadcházející sezoně 2023/2024 nabídne v pěti areálech téměř 30 kilometrů sjezdovek.

Skiareál letos investoval 300 milionů korun. Sezona, která ve středisku začne 9. prosince, nabídne rozšířené modré sjezdovky a dvě nové sjezdovky. Souvisí to s první etapou plánovaného propojení obou částí areálu, tedy Svatého Petra s Medvědínem, která začala letos. Provozovatelem skiareálu je společnost Melida, investice do propojení lyžařských areálů rozložená do několika let je odhadována na více než jednu miliardu korun.

Nová červená sjezdovka s názvem Přehradní začíná u horní stanice Hromovky a v budoucnu povede až k plánovanému lanovkovému terminálu, který propojí areály i novými dopravními zařízeními. Nová sjezdovka vznikla také na Medvědíně, po ní se lyžaři svezou odbočením z červené, odkud budou moci pokračovat do místa, kde kříží Vodárenskou sjezdovku. Skiareál také rozšířil stávající sjezdovky, změn doznala i nejvytíženější modrá na svatopetrské straně areálu. Kompletně upravena byla i trasa známá jako Vodárenská.

On-line předprodej skipasů je opět postavený na flexibilních cenách, stejně jako je tomu třeba u nákupu letenek. Letos cena on-line v rámci Gopass začíná na částce 640 korun, stejně jako loni. K dispozici je i celosezonní skipas Chytrá sezónka Premium, lze na ní lyžovat neomezeně ve čtyřech zemích a deseti resortech. Do konce listopadu ji lze v předprodeji prostřednictvím programu Gopass zakoupit za 15.090 korun, uvedli zástupci špindlerovského skierálu.

Nové lyžařské středisko v Orlickém Záhoří v Orlických horách by mělo zahájit provoz v druhé polovině prosince, řekl ČTK starosta obce Vojtěch Špinler (nezávislí). Areál nabídne sjezdovku o délce zhruba 1650 metrů a čtyřsedačkovou lanovku o délce 1450 metrů pod vrchol Koruna. Celkové náklady rozložené do několika let, včetně pořízení repasované lanovky, jsou asi 160 milionů korun. Areál plánuje, že ceny skipasů a dalších služeb zveřejní koncem listopadu na webu. Předpokládá, že bude s cenami na průměru okolních areálů.

Větší lyžařské areály jsou od Záhoří vzdáleny několik kilometrů, nejbližší na české straně jsou skiareály v Deštném v Orlických horách a v Říčkách.

Například Skicentrum Deštné v Orlických horách letos investovalo do svého rozvoje zhruba deset milionů korun a dalších asi osm milionů do přípravy projektu nové šestisedačkové lanovky v areálu Marta I. Lyžování v Deštném podle zástupců areálu podraží asi o sto korun na celodenním skipasu, nadále budou ale pod loňskými cenami konkurence, to znamená pod 800 korunami. Levnější budou v on-line prodeji, při koupi celodenního skipasu budou slevy 30 procent a více.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, stavby, lyžování, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areály v hradeckém kraji investovaly stovky milionů. Skiapasy jsou už v prodeji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.