Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec Králové sází nové stromy, bude jich kolem pěti set

Přes pět set nových stromů ozdobí Hradec Králové. S jejich výsadbou v těchto dnech začali pracovníci technických služeb. Jde hlavně o stromy listnaté.

Zeleň přibude u některých mateřských a základních škol, obnovena bude i na místech, kde musela ustoupit rekonstrukcím chodníků a inženýrských sítí. O nové stromy nebudou ochuzeny ani Šimkovy sady. Ve většině případů se jedná o náhradní výsadby za stromy odstraněné převážně ze zdravotních a bezpečnostních důvodů nebo uhynulé vlivem dlouhotrvajícího sucha a nepříznivé půdní vlhkosti.

Tyto výsadby budou provedeny téměř ve všech městských částech. Největší druhové zastoupení mezi vysazovanými stromy budou mít javory, okrasné třešně a lípy. Javory a třešně jsou tradičně voleny především pro svou relativní odolnost proti suchu. „Mezi nejvýznamnější výsadby bude patřit obnova stromořadí v Blahoslavově ulici, které bylo vykáceno z důvodu rekonstrukce plynovodu a navazující opravy chodníku, v tomto případě půjde o 25 třešní, “ říká náměstek primátorky Adam Záruba.

V ulicích Hradecká, Dvorská a na třídě SNP bude vysazeno celkem 50 javorů. „Stromy přibydou u některých mateřských a základních škol, sídlištní zeleň bude obnovena v ulici Truhlářská a nové stromy vysazeny také v Šimkových sadech,“ doplňuje náměstek Záruba. Šestice pyramidálních dubů a pár jeřábů zaplní prázdná místa v ulici Pospíšilova mezi budovou LDN a Gymnázia Boženy Němcové.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky stromy, radnice, magistrát, Hradec Králové, sázení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové sází nové stromy, bude jich kolem pěti set  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.