Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lidé ve stavebnictví berou v Královéhradeckém kraji nejméně z republiky

Stavební firmy v Královéhradeckém kraji zapnuly vyšší pohon a meziročně jejich výkony vzrostly téměř o 17 procent na 1,3 miliardy korun. V celorepublikovém srovnání to jsou nadprůměrná čísla.

Celá republika vykázala zvýšení stavební výroby o 9,1 procenta a vyšší růst než Královéhradecký kraj měl pouze Plzeňský kraj. Údaje se týkají firem s více než 50 zaměstnanci. Vyplývá to z předběžných dat Českého statistického úřadu.

Počet zaměstnanců stavební firmy v prvním pololetí v meziročním porovnání zvedly o 11,5 procenta na 1539 lidí. Růst zaměstnanosti ještě vykázaly stavební firmy registrované v Praze, Jihočeském, Plzeňském a v Jihomoravském kraji.

Průměrná hrubá mzda zaměstnanců ve stavebnictví Královéhradeckého kraje v prvním pololetí meziročně vzrostla o podprůměrných 2,2 procenta na 31.123 korun a byla nejnižší ze všech krajů. V celé republice mzdy ve stavebnictví vzrostly o 8,6 procenta na 46.185 korun.

V krajském porovnání byla hodnota stavební výroby v Královéhradeckém kraji na podprůměrném 13. místě. Nižší výkon měly jen stavební firmy v Karlovarském kraji. Důvodem nízké stavební výroby v Královéhradeckém kraji je to, že v něm nesídlí žádná velká stavební společnost, která by s vlastními lidmi stavěla dálnice či jiné velké stavby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/hxdyl

Štítky ČR, stavby, ČSÚ, Královéhradecký, pololetí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé ve stavebnictví berou v Královéhradeckém kraji nejméně z republiky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.