Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Silnice I/14 u Dobrušky je od středeční nehody cisterny stále uzavřená

Silnice I/14 u Dobrušky na Rychnovsku je od středeční vážné nehody cisterny a tří aut stále uzavřená. Důvodem je pokračující likvidace chemikálie, která do okolí unikla z havarované cisterny. Uzavřené místo, které je mezi obcemi Spy a Běstviny, musejí řidiči objet po značené objížďce přes okolní obce. Silnice I/14 spojuje Náchod s Rychnovem nad Kněžnou.

Při srážce kamionové cisterny a tří osobních aut utrpěli zranění tři lidé. Cisterna, která se při nehodě převrátila na bok, převážela fenolformaldehydovou pryskyřici. Policie škodu na autech, svodidlech a životním prostředí odhadla na více než 4,2 milionu korun.

Likvidaci havárie zajišťuje specializovaná firma Dekonta. "Bagry těží zeminu kontaminovanou fenolformaldehydovou pryskyřicí. Vykácet a spálit se musí i zasažené stromy. Práce potrvají minimálně týden," uvedla na facebooku radnice Dobrušky. Chemikálie se podle Dekonty stáhla do suchého koryta potoka a nerozlila se do velké plochy. "Měli jsme možnost z koryta velkou část znečištěné látky odčerpat zpátky do autocisterny," uvedl Luděk Sisr z Dekonty. Nevyloučil, že by po víkendu mohl být pro dopravu otevřen jeden jízdní pruh.

Šedesátiletý řidič cisterny podle policie z dosud nezjištěných příčin přejel po průjezdu pravotočivou zatáčkou do protisměru, kde se postupně střetl se třemi osobními auty. Řidičku z jednoho auta záchranáři převezli do nemocnice vrtulníkem. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, ekologie, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice I/14 u Dobrušky je od středeční nehody cisterny stále uzavřená  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.