Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V říjnu na silnicích v hradeckém kraji zemřeli dva lidé, meziročně stejně

V říjnu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Královéhradeckém kraji dva lidé, stejně jako loni v tomto období. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 29 životů.

Při dopravní nehodě u obce Dolní Radechová na Náchodsku 11. října zemřel řidič osobního auta, narazil do stromu. Další evidovaná smrtelná nehoda se stala 18. října v Bělé u Pecky na Jičínsku. Tam 18. října při nárazu osobního auta do betonových patníků a následném sjetí do řeky zemřel řidič.

Tragická nehoda se stala také 10. října v Trutnově, kdy osobního auto narazilo do stromu. Řidič zemřel při převozu do nemocnice.

V říjnu se v kraji stalo 403 nehod, což je o 11 méně než loni. Při nehodách bylo 12 lidí těžce zraněno, 80 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 34,38 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v úterý 3. října, celkem 23.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, říjen, 2023, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V říjnu na silnicích v hradeckém kraji zemřeli dva lidé, meziročně stejně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.