Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Dodávka probourala v Rokytnici v Orlických horách svodidla

Dřívější stmívání, mokrá a někdy namrzlá vozovka pokrytá listím, to všechno teď rozhodně nehraje do karet řidičům. I hasiči v Královéhradeckém kraji se nenudí. V Rokytnici v Orlických horách vytahovali dodávku, která zaparkovala za svodidly.

Podzimní dopravní nehody opět plní dopravní statistiky. Jeden příklad za všechny z Rokytnice v Orlických horách. V části obce Nebeská Rybná řidič dodávky najel před mostem v zatáčce na svodidla. K vyproštění vozidla museli hasiči použit jeřáb.

Hasiči odstranili část poškozených svodidel. Během vyprošťování byla komunikace neprůjezdná. Dále došlo k proražení vany a úniku provozních kapalin z havarovaného vozu. Uniklé kapaliny jsme zasypali sorbentem, nedaleký potok Říčka nebyl kapalinami zasažen. Po necelých dvou hodinách hasiči vozidlo vyprostili na komunikaci a místo události zapáskovali. Nehoda se obešla bez zranění.

Podzimní počasí s sebou přináší také zhoršenou sjízdnost komunikací. Vozovka se vlivem spadaného listí a vlhkosti stává více kluzkou, zvyšuje se tím nebezpečí smyku. Počítat je třeba také se sníženou viditelností a prvními námrazami. Zejména v ranních hodinách mohou být silnice na mostech a nebo v lesních úsecích namrzlé. Řidiči by proto měli jezdit opatrně, ohleduplně, rychlost přizpůsobit aktuálnímu počasí a za snížené viditelnosti zvýšit svoji pozornost.   

V ranních hodinách nebo v podvečer se v současné době také často v blízkosti silnic tvoří mlha, která představuje pro všechny účastníky silničního provozu možné riziko. Vjede-li řidič do úseku s mlhou, měl by okamžitě snížit rychlost vozidla, samozřejmě s ohledem na vozidla jedoucí za ním. Měl by zvětšit vzdálenost od vozidla, které jede před ním, zapnout mlhová světla, zvýšit svoji pozornost a plně se věnovat řízení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Rokytnice v Orlických horách, Královéhradecký kraj, HZS, hasiči, dodávka, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodávka probourala v Rokytnici v Orlických horách svodidla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.