Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Trasa Lipí - Jizbice za Náchodsku je opět průjezdná

Řidičům na Náchodsku se dneska dost citelně ulevilo, otevřela se jim silnice z obce Lipí na Jizbice. Vrátily se sem kromě osobních aut i autobusy. Nové jsou tady chodníky.

Od dubna letošního roku pokračovala z důvodu rekonstrukce vozovky a dalších souvisejících staveb úplná uzavírka komunikace Lipí–Jizbice v úseku od křižovatky s ul. Pod Lipím na Jizbici. V rámci II. etapy stavební akce prováděné Královéhradeckým krajem provedlo město Náchod souběžně investici do výstavby nových chodníků a rekonstrukce stávajícího chodníku podél této komunikace.

Ode dneška uzavírka končí a bude obnoven provoz pro veškerou dopravu, včetně autobusové linkové dopravy. Po dobu uzavírky byl vydán výlukový jízdní řád a některé zastávky byly přemístěny či neobsluhovány. Prosíme cestující, aby si nezapomněli od pondělí 30. 10. 2023 ověřit správné časy svých odjezdů a navrátili se zpět na původní zastávky BUS.

Obyvatelům příměstských částí Lipí a Jizbice jsou nově k dispozici chodníky, jejichž výstavbu a rekonstrukci ve třech dílčích úsecích o celkové délce přes tři kilometry.

Díky tomuto projektu vznikl nový systém komunikací pro pěší podél silnice v úseku Jizbice – Lipí – Náchod o celkové délce jednoho kilometru. Jedná se o tři pravostranné chodníky v místních částech Jizbice, Buček a Lipí a jeden levostranný chodník v místní části Staré Město nad Metují. Zrekonstruován byl i stávající pravostranný chodník v obci Lipí a zastávky veřejné hromadné dopravy, což pěším zajistí bezpečný a pohodlný pohyb.

„Koordinace obou staveb nebyla vůbec jednoduchá a uzavírka komunikace v loňském i letošním roce přinesla spoustu komplikací pro místní obyvatele. Proto jsme se po celou dobu snažili maximálně zmírnit dopady a konkrétní problémy během stavby obratem řešit. Jako příklad mohu uvést třeba školní autobusy, kdy děti nemusely po celou dobu dojíždět do náchodských škol přes Nové Město nad Metují. Děkuji občanům nejen příměstských částí Lipí a Jizbice, ale i všem Náchoďákům, za trpělivost a spolupráci po dobu uzavírky,“ uvedl místostarosta Jan Čtvrtečka.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky Lipí, Jizbice, chodník, rekonstrukce, Náchod, Evropská unie, Královéhradecký kraj, Jan Čtvrtečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trasa Lipí - Jizbice za Náchodsku je opět průjezdná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.