Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do hradeckých Kuklen zamířili fanoušci tunningových aut, policie rozdala desítky pokut

Na tunningový sraz v hradeckých Kuklenách dorazilo kolem dvou stovek upravených vozů a taky desítky policistů, která během akce rozdala skoro tři desítky pokut.

V sobotu 21. října se na parkovišti u jednoho obchodního domu v Kuklenách uskutečnil tuningový sraz, kterého se účastnilo kolem 200 vozidel. Do akce byla zapojena desítka policistů, která se zaměřila převážně na důslednou kontrolu technického stavu vozidel, dále na jízdu pod vlivem alkoholu a drog, nesprávný způsob jízdy, dodržování používání bezpečnostních pásů, držení hovorového zařízení za jízdy a na další obecně platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

"Policisté uložili příkazem na místě celkem 26 pokut za téměř 30 tisíc korun. Nejvíce přestupků policisté odhalili právě při kontrole technického stavu vozidel a při použití, resp. nepoužití bezpečnostních pásů," uvedla v tiskové zprávě mluvčí Eliška Pospíšilová.

Policisté se stále intenzivně věnují dohledu nad bezpečností silničního provozu. Cílí na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volant svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, dále samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity, anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. Na silnicích se neustále objevuje velké množství nezodpovědných a neukázněných řidičů, jejichž jednání by v důsledku mohlo mít fatální následky.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Kukleny, tunning, ČR, sraz, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradeckých Kuklen zamířili fanoušci tunningových aut, policie rozdala desítky pokut  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.