Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Největší expozice o Krkonoších bude ve Vrchlabí přístupná od listopadu

Ve Vrchlabí mají největší expozici o Krkonoších na světě. Zájemci ji najdou v novém Návštěvnickém centru Krkonošského národního parku - Muzeu Krkonoš, které se veřejnosti otevře prvního listopadu.

Nové expozice Návštěvnického centra Správy KRNAP Muzeum Krkonoš mají ambici a cíl moderními prostředky prezentovat a interpretovat příběh krkonošské přírody a jejího několikasetletého soužití s člověkem, včetně důvodů vzniku a historie existence Krkonošského národního parku, nejstaršího národního parku České republiky.

„Muzeum v bývalém augustiniánském klášteře bylo uzavřené od roku 2017. Přesto se ještě před dvěma, třemi roky stávalo, že před budovou kláštera zastavil autobus německých turistů a ti se dožadovali vstupu do slavné expozice Kámen a život. Vypovídá to o tom, že expozice otevřená v roce 1984, která tehdy představovala absolutní špičku v interpretaci krajiny a historie, v lidech zakořenila velmi hluboko,“ říká ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

"Předchozí expozice ovlivnila několik generací lidí. Nová expozice má stejnou ambici. Oslovit a spojit několik generací lidí v pochopení, že žijí na unikátním místě planety. Proti jedinečné, i když kruté přírodě Krkonoš je postaveno teplo roubenek, proti tragédii imisní kalamity osmdesátých let ukazujeme, jak se našim lesům daří nyní. Muzeum Krkonoš se nepochybně stane velkým lákadlem a ozdobou Vrchlabí,“ doplnil Böhnisch.

Nové Návštěvnické centrum slibuje všem velký zážitek. Kromě expozice o Krkonoších tady návštěvníci najdou akvária s živými rybami, štoly historického dolu i schodiště ve tvařu šroubovice DNA.  Vstupenka pro dospělého stojí dvě stě korun a platí dva dny.

Ohodnoť článek

Foto KRNAP

Štítky Krkonoše, Vrchlabí, muzeum, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, Robin Böhnisch, Česko, klášter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší expozice o Krkonoších bude ve Vrchlabí přístupná od listopadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.