Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vodáci v Hradci Králové otevřeli zmodernizovanou loděnici na břehu Orlice za 21 milionů

Vodáci v Hradci Králové dnes otevřeli zmodernizovanou kanoistickou loděnici na břehu Orlice za téměř 21,5 milionu korun bez DPH. Nový objekt nahradil nevyhovující loděnici z 20. let 20. století. Investorem bylo město Hradec Králové, kterému loděnice patří. Loděnici využívá vodácký oddíl TJ Sokol Hradec Králové a některé střední školy. Víkendového slavnostního otevření loděnice se zúčastnili také představitelé radnice či kajakář a olympionik Josef Dostál.

"Hradecká kanoistika i vodáctví na Orlici mají v našem městě obrovskou tradici i oblibu. Nová stavba loděnice na pravém břehu Orlice nahradila již nevyhovující stoletý objekt, jehož historie by mohla o tomto fenoménu v Hradci Králové vyprávět," řekla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub).

Loděnice je přes řeku naproti nedávno otevřenému přestavěnému fotbalovému stadionu. "Budova loděnice nabízí důstojné, moderní zázemí pro samotné sportovce i pro uskladnění lodí. V objektu najdou odpovídající podmínky pro své aktivity také místní otužilci, kterým ale dnešní teplé počasí příliš nepřálo. Věřím, že díky tomuto projektu se budou moci kanoistice i otužování na Orlici věnovat další generace Hradečáků. Proto mě otevření kanoistické loděnice velice těší," řekla primátorka.

Stavba nové loděnice začala loni na podzim a stavební práce skončily na jaře. Vznikl dvoupodlažní objekt rozdělený na zázemí pro sportovce a na sklad lodí. V zázemí jsou klubovna, sociální zařízení, sprchy, posilovna, sauna. Do skladu se vejde až 150 lodí.

"Loděnice má ocelovou konstrukci pokrytou izolačními panely, obytná část je pokrytá ještě dřevem. Starou loděnici dělníci zbourali letos v únoru, kdy už probíhaly stavební práce," řekl předseda TJ Sokol Hradec Králové Ondřej Boháč.

Loděnici bude kromě vodáků využívat i spolek otužilců, či školy k tematické výuce.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Lejsek

Štítky ČR, správa, stavby, kondice, loděnice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodáci v Hradci Králové otevřeli zmodernizovanou loděnici na břehu Orlice za 21 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.