Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lístky na lanovku na Sněžku půjde koupit do budoucna přes internet

V tuhle chvíli mají turisté jedinou šanci, jak si koupit vstupenku na lanovku na Sněžku, dojít přímo k pokladně na dolní stanici. Do budoucna bude ale možné koupit lístek online.

Pokud zrovna silně nefouká nebo není technická odstávka, vozí lanovka zájemce na naší nejvyšší horu každý den od osmi ráno do šesté hodiny večerní. Vstupenka pro dospělého stojí 360 korun, zpáteční 680. Zdražení se podle našich informací nechystá. 

V současné době probíhají přípravy na spuštění internetového prodeje, aby si mohli zájemci zakoupit lístek předem v pohodlí domova. "Rádi bychom zahájili online prodej na začátku roku, kdy nejsou až takové průchody. Je těžké to ale plánovat ve chvíli, kdy ještě nemáme ani nabídky od buducích potencionálních dodavatelů," řekl Hradecké Drbně náčelník lanové dráhy Jiří Špetla

Nový systém bude muset umět reagovat i na situace, kdy lanová dráha vlivem klimatických podmínek nepojede. "Někdy nejedeme i víc než půlku měsíce," uvedl Špetla. Operační systém tak bude muset umět řešit denně stovky reklamací, vrácení peněz nebo přeložení vstupenky na jiný termín.

Oproti minulému roku využilo lanovou dráhu na naši nejvyšší horu během prázdnin o devět procent turistů méně než ve stejném období loni. Provozovatelé si to vysvětlují horším počasím, které hlavně v polovině prázdnin turistice příliš nepřálo. "V porovnání s předchozím rokem jsme provoz horní stanice museli z bezpečnostních důvodů zkrátit o zhruba šest dní. I tak byl ale zájem o lanovku velmi slušný. V červenci i v srpnu jsme měli zrhuba čtyřicet pět tisíc prodaných vstupenek,“ zhodnotil letní provoz Hradecké Drbně Jiří Špetla.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky online, lanovka, Sněžka, Krkonoše, vstupenka, pokladna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lístky na lanovku na Sněžku půjde koupit do budoucna přes internet  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.