Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradeckému kraj se nedaří prodat zámek ve Skřivanech. Dražba bude potřetí

Královéhradeckému kraji se nedaří prodat památkově chráněný novogotický zámek ve Skřivanech na Hradecku. Pro objekt nemá využití. Rada kraje dnes schválila veřejnou dražbu zámku s vyvolávací cenou 29 milionů korun. Je to méně než v předchozích dvou dražbách. Kraj plánuje zopakovat dražbu památky 22. listopadu. Návrh o konání opakované dobrovolné veřejné dražby na svém nejbližším zasedání projednají krajští zastupitelé.

Zastupitelstvo na konci března schválilo návrh na prodej zámku ve Skřivanech formou veřejné dražby. Jde o prodej celého areálu, tedy včetně zámeckého parku s pozemky o celkové rozloze 41.500 metrů čtverečních.

První dražba byla 7. srpna s vyvolávací cenou 38,4 milionu korun, avšak žádný zájemce se nedostavil. Podruhé se dražba s vyvolávací cenou 34 milionů korun konala 4. října.

"Také této dražby se žádný zájemce nezúčastnil. Z tohoto důvodu kraj snížil nejnižší podání na částku 29 milionů korun a plánuje dobrovolnou veřejnou dražbu zopakovat 22. listopadu,"  řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann

Včetně souvisejících pozemků je zámek v majetku kraje. Provoz budovy zajišťuje krajský Domov sociálních služeb Skřivany, který dříve prostory využíval pro své klienty. Zámek sloužil léta jako Ústav sociální péče, jeho působení bylo ukončeno v roce 2017. Naposledy v něm byli ubytovaní váleční běženci z Ukrajiny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Fabian

Štítky ČR, správa, památky, reality, Skřivany, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradeckému kraj se nedaří prodat zámek ve Skřivanech. Dražba bude potřetí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.