Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vánoční strom v Hradci Králové se rozsvítí 3. prosince. Trhy začnou o týden později

Oficiální vánoční čas v Hradci Králové začne na první adventní neděli 3. prosince, kdy se oficiálně rozsvítí vánoční stromy na Masarykově a Velkém náměstí. Tradiční vánoční trhy se budou opět konat v historickém centru. Začnou o týden později, tedy 8. prosince. Potrvají do 23. prosince.

Vánoční trhy na Velkém náměstí v Hradci Králové se budou konat teprve podruhé. „Velké náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem,“ píšou organizátoři na speciálně zřízeném webu, který se věnuje Vánocům v Hradci Králové.  

V minulém roce bylo na náměstí celkem 17 stánků, kolotoč, dětské šapito, střelnice, kováři, podium a před Vánocemi i stánek s prodejem kaprů z hradeckých rybníků. Celým trhům dominoval vánoční strom s betlémem. Co přesně budou letošní vánoční trhy obsahovat zatím není jasné. Nově se hovoří například o speciálním kluzišti, které bude přímo na náměstí.  

V rámci doprovodného programu na podiu vystoupí například zpěvačka Ilona Csáková, hradecký písničkář Michal Horák nebo David Deyl. Pro návštěvníky organizátoři připravují například i ohnivou show.  

ANKETA: Souhlasíte s pořádáním vánočních trhů na Velkém náměstí v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo467 čtenářů

Oficiální vánoční čas v Hradci Králové zahájí akce Rozsvícení vánočního stromu. Ta je v plánu na první adventní neděli 3. prosince od 16:00. 

Loňský ročník ve znamení plného náměstí  

První pořádání vánočních trhů na Velkém náměstí přilákalo několik tisíc zvědavců a návštěvníků. Během prvního víkendu bylo náměstí narvané prakticky k prasknutí. Odpadkové koše byly přeplněné, u stánků se stála dlouhá fronta. V následujících dnech zájem lidí trochu upadl a náměstí se proměnilo v místo s příjemnou atmosférou.  

Vánoční stromy Hradec Králové stále hledá  

Hradec Králové potřebuje dva vánoční stromy, jeden na Velké, druhý na Masarykovo náměstí. Jejich pořízení mají na starosti Technické služby Hradec Králové, které musí najít smrky, jedle nebo douglasky. Stromy musejí být vysoké minimálně 15 metrů a přístupné i pro těžkou techniku.   

V minulém roce se na Velké náměstí přivezl strom z hradeckých lesů. „Tehdy jsme zvolili smrk ztepilý, který dosahoval výšky přibližně patnácti metrů. Šlo o jeden z největších stromů, který je technicky možné na Velké náměstí umístit,“ uvedl pro novináře ředitel technických služeb Daniel Jeřábek. Masarykovo náměstí zdobil 17 metrů vysoký strom od soukromého dárce ze Smiřic. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, vánoční stromek, vánoční trhy, advent, Velké náměstí, strom, Vánoce, Ilona Csáková, David Deyl, Michal Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom v Hradci Králové se rozsvítí 3. prosince. Trhy začnou o týden později  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.