Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dýně a duchové zaplaví od soboty královédvorskou ZOO, začne Týden duchů

V Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem začne už tuto sobotu oblíbený Týden duchů, potrvá do soboty čtvrtého listopadu. Do ZOO se tradičně vydávají tisícovky návštěvníků.

Areál Safari parku zaplaví opět po roce vydlabané dýně, které se večer nasvítí a tím umocí atmosféru v rámci dalšího ročníku akce Týden duchů. Novinkou budou letos komentované prohlídky v rámci expozice Svět koster. 

Samotný Týden duchů začne 21. října. Areál bude v té době otevřen do 18 hodin a ozdobí ho tisíce kilo dýní, ale také tematické africké dekorace v podobě ohromných domorodých masek, přerostlé dýně, v níž je možné se fotografovat, nejrůznějších duchů a kostí. Dýňové lucerny v areálu budou pracovníci každý večer rozsvěcet, takže po setmění dodají safari parku mimořádnou atmosféru.

Podzimní oslavy oživí i speciální komentovaná krmení zvířat. Návštěvníci se během komentovaných setkání od odborníků dozvědí, že dýně jsou pro zvířata v jídelníčku spíše zpestřením a o významu tak zvaného enrichmentu.

Vrcholem Týdne duchů bude opět Strašidelná stezka s řadou zastavení, která začíná v 16 hodin. Ta prostřednictvím více či méně strašidelných úkolů a herních stanovišť provede malé návštěvníky pěší částí safari parku za drobnou odměnou.

Nabídne určování krmných dávek či bobků zvířat, počítání kostí nebo hod obručí na krk kostlivce žirafy. Na jednom zastavení vyroste během dne posvátný strom. Ten stejně jako v animistických kulturách Afriky ozdobí ústřižky afrických látek broumovské společnosti Veba.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari park Dvůr Králové nad Labem

Štítky Týden duchů, ZOO, Dvůr Králové nad Labem, dýně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dýně a duchové zaplaví od soboty královédvorskou ZOO, začne Týden duchů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.