Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecký Stříbrný rybník provonily guláše a zvěřinové speciality

Od rána se ke Stříbrnému rybníku v Hradci Králové stahují milovníci myslivosti, kvalitního guláše i rodiny s dětmi. Všichni si tady najdou to své. Den s myslivci přilákal zatím vždy davy lidí. Letos se koná třetí ročník.

Loni se do soutěžní ochutávky zapojilo více než šestnáct set návštěvníků a guláš zmizel, než bys řekl švec. "Celý Hradec bude vonět gulášem," těšil se před akcí ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán a dodal, že udělat chuťově dobrý guláš z kotlíku, je umění a ne každý to umí. Většina kuchařů volí dančí maso, ale objevují se i netradiční varianty. Každý soutěžící musí uvařit minimálně padesát porcí, porota je potom posoudí a vybere ten nej.

Kromě tradiční soutěže o nejlepší guláš tady budou i ukázaky kynologie, sokolnictví i broková střelnice.  Vystoupí imitátor Václav Faltus, zahraje myslivecká dechovka Atlas, skupina Klapeto, DJ Ferbas, připraven bude také program pro děti, laserová střelnice a mnoho dalšího. Denní program skončí po šestnácté hodině a do desáté hodiny večerní je připraven hudební progream. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lucie Frydrychová

Štítky Stříbrný rybník, Hradec Králové, myslivec, guláš, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Stříbrný rybník provonily guláše a zvěřinové speciality  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.