Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Loutkové Divadlo Drak v Hradci Králové uvede interaktivní výstavu Neboj neboj

Královéhradecké Divadlo Drak zahájí 17. října v Galerii Labyrint interaktivní výstavu "Neboj, neboj!". Je inspirovaná stejnojmennou knihou autorů Milady Rezkové, Lukáše Urbánka a Jakuba Kašeho, která pomáhá dětem vidět fenomén strachu hravě, kreativně a z různých úhlů pohledu. Výstava potrvá do 31. srpna 2024. Součástí bude také interaktivní vzdělávací program pro školní skupiny, kterým provedou lektoři divadla.

"Výstava je primárně určena pro děti od tří do šesti let, ale zároveň to bude zážitek pro celou rodinu. Jde o přenesený děj knihy do reálného prostoru," řekla mluvčí divadla Martina Marková.

Druhé patro galerie bude rozděleno příčkami na několik částí. "Co prostor, to jedna z kapitol knihy. Na zdech budou ilustrace vycházející z děje knihy a také návodné texty pro práci s pracovními listy. Nová interaktivní výstava Neboj, neboj! přesvědčí každého návštěvníka, malého i velkého, že ze strachu není třeba mít žádný strach," řekla Marková.

Výstavu Divadlo Drak vytvořilo ve spolupráci s pražskou galerií Atrium Žižkov, pro kterou expozice vznikla původně.

Královéhradecké loutkové Divadlo Drak v nadcházející 65. sezoně 2023/2024 uvede tři premiéry. První premiérou sezony by měl být 4. listopadu pohádkový příběh Sedmero krkavců v režii uměleckého šéfa divadla Jakuba Vašíčka a dramaturgii Barbory Kamenické Pokorné. Inscenace bude pro diváky od šesti let. Na únor 2024 divadlo chystá premiéru inscenace s názvem Atlas 0+, pro kterou oslovilo režiséra Jiřího Ondru a scénografku Veroniku Svobodovou. Atlas 0+ bude první hrou na repertoáru divadla, která bude pro publikum již od půl roku věku.

Poslední premiérou sezony 2023/2024 pak bude autorský projekt Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka inspirovaný vědeckofantastickým románem Herberta George Wellse Válka světů. Určený bude divákům od 11 let.

Scéna vznikla v Hradci Králové v roce 1958 jako Východočeské loutkové divadlo. Drak se v názvu divadla, které na sebe začalo výrazně upozorňovat od konce 60. let, objevil v roce 1968. Divadlo vychází z tuzemské loutkářské tradice a je jednou z nejvýznamnějších českých loutkových scén. Od roku 2010 nabízí v multifunkčních prostorech Labyrintu například možnost vyzkoušet si, jak vzniká divadelní inscenace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo Drak

Štítky ČR, divadlo, výstava, Drak, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loutkové Divadlo Drak v H.Králové uvede interaktivní výstavu Neboj neboj  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.