Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vážní ulice v hradecké skladištní oblasti by měla projít rekonstrukcí. Sto milionů stačit nebude

Projíždět Vážní ulicí ve skladištní oblasti v Hradci Králové je o podvozek. Své o tom ví dodavatelé i majitelé a zaměstnanci společností, které ve skladištní oblasti působí. Město uznalo, že silnice potřebuje generální rekonstrukci.

„Vážní ulice je páteřní komunikací v naší největší rozvojové a podnikatelské oblasti, která už několik let není schopná unést nápor nákladní dopravy, navíc kvalita vozovky je špatná a parkování v lokalitě velmi chaotické,“ uznává v tiskové zprávě primátorka města Pavlína Springerová (HDK).  

Radnice se sešla s majiteli společností působící v průmyslové oblasti, aby domluvila postup při rekonstrukci. Některé pozemky v okolí ulice totiž nepatří městu. Ze strany společností a podnikatelů navíc vzešel požadavek, aby se v místě změnil dopravní systém. „Město se proto chystá navázat na tuto schůzku dalšími jednáními, tentokrát už nejen s dotčenými subjekty, ale také s městskou a státní policií i celní správou,“ uvádí ve zprávě mluvčí magistrátu Kateřina Rohlíčková

Cesta k samotné rekonstrukci silnice však bude dlouhá. Radnice má zatím pouze studii z roku 2014, kterou musí nechat zaktualizovat. Kromě toho je třeba vyřešit pozemky. Ty, které nejsou v majetku města, musí radnice koupit nebo s majiteli podepsat smlouvu.  

Podle odhadů by mohla rekonstrukce začít v roce 2027. Otazník však visí nad cenou. Téměř deset let stará studie ji odhadovala na sto milionů korun. Dá se tak předpokládat, že v současnosti bude konečná cenovka mnohem vyšší. 

„V rámci rekonstrukce počítáme nejen s opravou komunikace, ale především s celkovou změnou a modernizací uličního prostoru. Chceme také upravit lokalitu tak, aby sem mohla být zavedena cyklodoprava a doplnit plnohodnotnou infrastrukturu pro MHD. Zaměstnanci firem by tak mohli zvolit pro cestu do práce udržitelnější a leckdy pohodlnější způsob dopravy“ uvádí v tiskové zprávě náměstek primátorky Lukáš Řádek (HDK). 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Litovel

Štítky rekonstrukce, Hradec Králové, Vážní, ulice, skladištní, průmyslová, zóna, studie, miliony, jednání, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážní ulice v hradecké skladištní oblasti by měla projít rekonstrukcí. Sto milionů stačit nebude  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.