Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Výrobci autodílů, který má závody na Náchodsku i v Jičíně, se daří, snížil ztrátu

Výrobce autodílů Continental Automotive Czech Republic minulý rok snížil ztrátu na dvě miliardy korun z předloňských více než tři a půl miliard korun.

V roce 2020 firma hospodařila se ztrátou 1,83 miliardy korun. Tržby společnost loni zvýšila o jednu miliardu na 46 miliard korun. Firma má v ČR pět závodů ve čtyřech lokalitách. Ke konci loňského roku zaměstnávala 6083 lidí, meziročně o 934 více. Vyplývá to z údajů ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

"Výsledky velmi negativně ovlivnila zvyšující se cena vstupních materiálů, cena energií a polovodičová krize na celosvětovém trhu a klesající množství vyrobených brzdových systémů," uvedl k loňským výsledkům , jednatel firmy Rainer Litz Dieter Kehnscherper.

Firma má závody v Jičíně, Adršpachu na Náchodsku, Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku a dva závody má v Brandýse nad Labem v okrese Praha-východ.

Závod v Jičíně vyrábí posilovače brzd, brzdové hadice, vakuové pumpy či motory pro elektrické parkovací brzdy, závod Adršpach produkuje ostřikovače skel a světel. Brandýské závody dělají palubní přístroje a displeje, palivové jednotky. Frenštátský závod vyrábí pneumatická sedadla. Jejich produkci Continental předloni koupil od společnosti Vitesco Technologies a loni pokračoval v přesunu výrobních linek.

Investice společnost loni snížila na 3,9 miliardy korun z předloňských sedmi miliard korun. "Významnou část investic tvořily vývojové náklady do projektů ve výši 2,25 miliardy korun," uvedla firma.

Zhruba 91 procent tržeb společnosti loni zajistil vývoz, odběratele má především v zemích Evropské unie. Největšími jsou koncern Volkswagen, Daimler, Stellantis, Ford, BMW a Renault.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Continental Automotive

Štítky ČR, automoto, firmy, Continental Automotive Czech Republic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrobci autodílů, který má závody na Náchodsku i v Jičíně, se daří, snížil ztrátu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.