Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Soud zprostil cizince viny za zabití krajana na ubytovně v Hradci Králové

Krajský soud v Hradci Králové dnes zprostil viny třiačtyřicetiletého cizince, který byl obžalovaný z loňské vraždy krajana na ubytovně v Hradci Králové. Rozsudek je pravomocný. Práva odvolání se vzdali státní zástupce i obžalovaný, informoval krajský soud.

Poškozený, který byl fyzicky silnější, obžalovaného podle obžaloby po hádce zbil. Obžalovaný se pak odešel omýt od krve do koupelny a v obavách z dalšího útoku si tam s sebou vzal z kuchyně nůž. Když jej poškozený v koupelně znovu napadl, tak jej opakovaně bodl. Policisté obžalovaného zadrželi na místě činu, dechovou zkouškou u něj zjistili 2,1 promile alkoholu.

Původně krajský soud obžalobu překvalifikoval z vraždy na zabití a obžalovanému uložil trest pěti let vězení. Později mu vrchní soud snížil trest na 3,5 roku. Po dovolání obžalovaného a rozhodnutí Nejvyššího soudu se případ vrátil ke krajskému soudu.

Podle názoru Nejvyššího soudu nebylo prokázáno, že by obžalovaný svým jednáním překročil meze nutné obrany. Pochybnosti o vině obžalovaného vyvolávalo pořadí ran nožem do těla druhého muže.

Konflikt mezi oběma muži se odehrál loni v dubnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, soud, vražda, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Vojtíšek

Naše Justice je již ovládána "cizinou". Ozbrojení "cizinci" v Česku vraždí noži a jsou osvobozováni jak na běžícím pásu.

Středa, 11. října 2023, 08:01Odpovědět

Soud zprostil cizince viny za zabití krajana na ubytovně v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.