Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Muž na drogách ukradl auto z bazaru. Následně se pokusil ujet hlídce

Muž si spletl realitu s počítačovou hrou GTA. V jednom z autosalonů u Hradce Králové ukradl vozidlo, od čerpací stanice odjel bez zaplacení a následně se pokusil ujet policejním hlídkám. K tomu všemu byl na drogách. V rejstříku trestů má devět záznamů a pět let svého života strávil ve vězení. Z věznice ho propustili teprve před pár dny.

O krádeži bílého VW Touran na policii volal zaměstnanec jednoho autosalonu v Hradci Králové. Pár okamžiků po vyhlášení pátrání si vozidla všimla jedna z hlídek ve Vysoké nad Labem. „Řidiče prostřednictvím světelného a zvukového zařízení několikrát vyzvala k zastavení, které však ignoroval, a před hlídkou začal ujíždět,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Řidič se snažil ujet za každou cenu. Chvílemi jel i rychlostí 120 kilometrů v hodině. Jeho jízda skončila v ulici V Mlejnků, kde mu hlídky zatarasily cestu. Pod hrozbou namířené střelné zbraně se muž vzdal. Dechová zkouška byla negativní, pozitivní výsledek vyšel u testu na drogy.  

 

Až poté policisté zjistili, o koho jde a co má na svědomí. Z vyšetřování vyšlo najevo, že se muž do autosalonu vloupal předchozí noc. Ukradl svazek klíčů, nastartoval auto a prorazil bránu. Následně zajel k jedné čerpací stanici, kde natankoval a odjel bez zaplacení. „Majiteli autosalonu způsobil škodu za více než 1,2 mil. korun a majiteli čerpací stanice škodu za necelé dva tisíce korun,“ dodává mluvčí.  

Z evidence policie zjistila, že se jedná o dvaatřicetiletého muže, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz. V trestním rejstříku už má devět záznamů a pět let seděl za podobné chování. Zvláštností je, že se ke krádeži vozu odhodlal jen týden poté, co byl propuštěn z vězení.  

Muži, který je nyní obviněn z přečinů krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí, hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. „Policisté kvůli důvodné obavě, že by mohl uprchnout, nebo že by mohl pokračovat v trestné činnosti, podali ke státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného muže do vazby,“ uzavírá Kormošová.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky droga, autosalon, čerpací stanice, Hradec Králové, Volkswagen Touran, Vysoká nad Labem, krimi, zbraň, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž na drogách ukradl auto z bazaru. Následně se pokusil ujet hlídce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.