Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Odpoledne vypukl na Broumovsku velký požár kravína, krávy naštěstí majitelé vyvedli

S požárem kravína a přilehlých budov se dneska odpoledne prali hasiči na Broumovsku. Už když přijely hasičské cisterny na místo, byl požár v plném proudu a bylo jasné, že škoda půjde hodně vysoko.

Ve středečních odpoledních hodinách byl vyhlášen poplach jednotkám z druhého stupně požárního poplachu, krajské operační a informační středisko HZS přijalo hlášení o požáru zemědělského objektu v Šonově na Broumovsku. Jednalo se o kravín s přilehlými budovami.

Už při příjezdu prvních jednotek na místo události byla budova zasažena požárem v plném rozsahu a plameny prostupovaly střechou ven. Majitel stihl vyvést z kravína před příjezdem hasičů sedm kusů dobytka, k úhynu zvířat nedošlo.

Místo zásahu rozdělil velitel na dva úseky, kromě hasebních prací bylo úkolem pro hasiče zabránit šíření požáru do přilehlých objektů, což se nakonec podařilo. Lokalizaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně po 16. hodině.

Intenzitu hoření v nejvíce zasažené části budovy podpořila v podkroví uskladněná sláma. Vzhledem ke značnému prohoření střešní konstrukce i uskladněnému množství materiálu bylo po dohodě s majitelem rozhodnuto o tom, že se vnitřek budovy kravína nechá kontrolovaně dohořet. Rozšíření požáru do okolí už nehrozí. Jednotky se budou střídat na místě zásahu na dohlídky, dohořívání odhadují hasiči až na tři dny. Aby měli hasiči na místě dostatek hasební vody, v Šonově bylo zřízeno čerpací stanoviště pro plnění cisteren.

Příčina požáru zatím nebyla stanovena, na jejím objasnění spolupracují vyšetřovatelé hasičského záchranného sboru a Policie ČR. Škoda byla stanovena odhadem na 20 milionů korun, uchráněné hodnoty představují asi 3 miliony korun.

Při události zasahovalo celkem osm jednotek požární ochrany, na místě spolupracovali čeští hasiči také s profesionální jednotkou hasičů z Polska. Při události nebyl nikdo zraněn.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KHK

Štítky požár, kravín, Broumovsko, Šonov, hasiči, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpoledne vypukl na Broumovsku velký požár kravína, krávy naštěstí majitelé vyvedli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.