Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hradec Králové má další oběti on-line podvodů. Muži přišli o 1,5 milionu

Policie v Hradci Králové má na stole další dva případy on-line podvodů. Dva podvedení přišli dohromady o téměř 1,5 milionu korun. V jednom případě šlo o falešného bankovního zaměstnance. V druhém o podvodné sázkové investice.

První případ se týká dvaatřicetiletého muže, kterému zavolal údajný zaměstnanec banky. Ten mu po telefonu začal tvrdit, že byl jeho účet napadený. „Ten ho přesvědčil, aby kvůli záchraně svých úspor, zaslal všechny své peníze na rezervní účet banky,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. To také udělal, a nakonec přišel o svých 800 tisíc a půjčených 200 tisíc korun.  

Druhý případ se týkal třiašedesátiletého muže, který narazil na instagramovou reklamu. Ta slibovala rychlé a jednoduché zhodnocení peněz pomocí sportovních sázek. „Nechal se zlákat fotkami úspěšných tiketů, které měla společnost vystavené na svých stránkách. Během týdne jim v několika transakcích zaslal necelých 700 tisíc korun,“ uvádí mluvčí. Muže v zasílání dalších peněz nezastavil ani fakt, že nikdy nevyhrál.  

Oba případy policisté řeší jako podezření z trestného činu podvod, za což případnému pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. 

„Nevěřte neznámým volajícím a nevěřte všemu, co vidíte na internetu. V telefonu i na internetu se každý může vydávat za kohokoliv! V žádném případě takovým lidem neposílejte žádné peníze, přestože vám slibují modré z nebe,“ dodává mluvčí.  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Hradec Králové, podvod, peníze, sázky, inzerát, reklama, Instagram, on-line, podvodný, telefonát, zaměstnanec, banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové má další oběti on-line podvodů. Muži přišli o 1,5 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.