Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Patnáctiletý kluk ukradl babičce auto. S ním se vydal do ulic Hradce Králové

V ulicích Hradce Králové se proháněl další nezletilý (ne)řidič. Tentokrát se jednalo o patnáctiletého chlapce, který ukradl auto Škoda Octavia své babičce. Hlídku na sebe upozornil sám. A to jeho nestandardním chováním ve chvíli, kdy je spatřil.

„Po spatření služebního vozidla zastavil téměř v křižovatce a chvíli čekal. Poté, co si všiml, že se hlídka vrací, rozjel se velkou rychlostí do protilehlé ulice,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Eva Kněžourová.  

Chlapec sice spolupracoval, ale nepředložil žádné osobní doklady. Ke krádeži auta se strážníkům přiznal ještě na místě. Uvedl, že si auto vzal bez toho, aniž by to jeho babička věděla. „Hlídka ho poučila, že je podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Na místo byla přivolána Policie ČR, která si událost převzala k dořešení,“ uvedla Kněžourová. 

V Hradci Králové nejde o první takový případ. Podobnou situaci musela policie řešit i v polovině srpna. Tehdy se centrem Hradce Králové proháněl teprve čtrnáctiletý kluk se svými kamarády. I on auto ukradl. „Chlapec přiznal, že si auto, zapůjčil bez vědomí jeho majitele,“ uvedla mluvčí. Skutečný majitel vozu chlapce s kamarády poprosil, aby mu z kufru vyndali náklad a následně auto zamknuli. 

Ve svém věku jsou nyní podezřelí ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Případem se dál bude zabývat státní policie i pracovníci z oddělení sociální právní ochrany dětí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky Hradec Králové, Škoda Octavia, Policie České republiky, video, patnáctiletý, řidič, neřidič, krádež, babička, městská, nezletilý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patnáctiletý kluk ukradl babičce auto. S ním se vydal do ulic Hradce Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.