Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Před fotbalovým utkání v Hradci uvidí fanoušci dokument POD LÍZÁTKY

Fanoušky čeká v neděli před fotbalem speciální předzápasový program. Přímo na stadionu uvidí premiéru unikátního dokumentu POD LÍZÁTKY, který jim přiblíží, jak se stavěl hradecký sen, nová fotbalová aréna.

Zachytit historickou událost pro Hradec Králové a přiblížit stavbu moderní fotbalové arény i dalším generacím. S takovým cílem vznikl televizní dokument Pod lízátky. Filmaři natáčeli celý proces stavby už od jejího zahájení, kromě časosběrných záběrů se můžou fanoušci těšit také na rozhovory s legendami hradeckého fotbalu, fanoušky, ale i lidmi, kteří mají na vzniku nového stadionu významný podíl.

Premiéra dokumentu Pod lízátky se uskuteční přímo v nové aréně bezprostředně před příštím ligovým zápasem s Jabloncem v neděli 24. září. Brány stadiony budou otevřené už dvě hodiny před výkopem, tedy ve 13 hodin. 

Samotnou tvorbu dokumentu dostal na starosti šestičlenný tým pod vedením režiséra Martina Kociána. Filmaři natáčeli proces stavby už od poklepání na základní kámen v únoru loňského roku. Na stavbě od té doby trávili každý týden zhruba tři hodiny. Kromě záběrů, které kameramani natočili přímo na stavbě, se mohou fanoušci těšit i na časosběrné záběry a rozhovory s lidmi, kteří mají ke stadionu co říct.

Klíčovou postavou dokumentu je hradecký fotbalista Ladislav Pokorný. Mistr ligy s Hradcem Králové z roku 1960 měl při zahájení stavby na starosti slavnostní výkop. Původním plánem filmařů bylo, aby v závěru dokumentu právě Ladislav Pokorný vstupoval do nové arény. Takový záběr už se však natočit nepodařilo. Legenda hradeckého fotbalu zemřela na začátku letošního roku ve věku nedožitých 88 let. „Byli jsme asi úplně poslední, kdo s panem Pokorným natáčel. Zachytili jsme s ním ohromně zajímavý rozhovor o historii stadionu a hradeckého fotbalu a nechybí ani jeho vzkaz současným hradeckým fotbalistům,“ říká v tiskové zprávě režisér dokumentu Martin Kocián.

Kromě Ladislava Pokorného vystupuje v dokumentu Pod lízátky například generální manažer FC Hradec Králové Richard Jukl, primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová, stavbyvedoucí ze společnosti Strabag Daniel Novotný, architekt stadionu Tomáš Vymetálek, tvůrce původních lízátek Miloš Morávek nebo předseda fanklubu Votroci 2000 Jan Kotouček.

Ohodnoť článek

Foto Prime Production Studio s.r.o.

Štítky POD LÍZÁTKY, dokument, premiéra, FCHK, fotbal, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před fotbalovým utkání v Hradci uvidí fanoušci dokument POD LÍZÁTKY  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.