Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecká Flošna zavírá brány, sezóna byla rekordní

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové jako poslední v Královéhradeckém kraji ukončilo sezonu. Od otevření 20. května koupaliště navštívilo nadprůměrných více než 93.000 lidí.

Bilanci návštěvnosti pomohlo významně vylepšit slunečné a teplé počasí v září. Loni na Flošnu přišlo téměř 84.000 lidí. Brány koupaliště uzavře dnes v 19:00. "Sezonu ovlivnilo střídání velmi horkého a velmi chladného počasí, takže koupaliště bylo buď zcela plné nebo zcela prázdné, a to hlavně uprostřed prázdnin, kdy dorazila studená fronta," uvedl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. Rekordní sezonu mělo koupaliště v roce 2018, kdy jej navštívilo 119.056 lidí.

V září na koupaliště přišlo přes 10.000 lidí a šlo o druhý nejvyšší zářijový výsledek. Vyšší návštěvnost za dosavadních 14 sezon měla Flošna v září jen v roce 2016, kdy přišlo téměř 17.000 lidí. Při výkyvech počasí lidé na Flošně více vyhledávali wellness studio, které za srpen mělo nadprůměrnou návštěvu přes 2300 lidí.

I v září byly v provozu služby koupaliště včetně restaurace. "Sice nás trošku zaskočilo tropické počasí v září, ale podařilo se nám zajistit brigádníky, se kterými jsme se loučili na konci srpna," uvedl nájemce restaurace Jiří Krsek.

Koupaliště Flošna nabízí padesátimetrový plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky, dětský bazén s minitobogany a dva velké tobogany, z toho jeden dušový, které obtéká líná řeka. Jedním z lákadel je adrenalinová skluzavka Jump. Atrakce jsou v ceně vstupného.

Lidé v Hradci Králové si mohou jít ještě zaplavat do padesátimetrového krytého bazénu na Eliščině nábřeží. Sousední akvacentrum s vodními atrakcemi má od 11. do 22. září plánovanou provozní odstávku, opět otevře 23. září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SNHK

Štítky ČR, rekreace, koupaliště, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Flošna zavírá brány, sezóna byla rekordní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.