Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecká Flošna má stále otevřeno, sezona byla nadprůměrná

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové má díky příznivému počasí stále otevřeno. Dnes se tady najíždí na režim vedlejší sezóny. Je snížené vstupné a vyhřívaný je pouze plavecký bazén.

Končící sezonu koupaliště hodnotí jako nadprůměrnou, zatím jej od otevření 20. května navštívilo víc než 91.000 lidí. Jiná koupaliště v Královéhradeckém kraji již sezonu ukončila.

Návštěvnost koupaliště významně vylepšilo slunečné a teplé počasí v září. "Zatím v září přišlo přes 9000 lidí. Po roce 2016 se zářijovou návštěvou skoro 17.000 lidí jde o druhé nejlepší září za dosavadních 14 sezon Flošny," uvedl Konvalinka. Například o minulém víkendu přišlo na Flošnu přes 4000 lidí. "Pokud budeme schopni provoz personálně obsadit, tak ještě budeme chvíli pokračovat," uvedl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. Bazény koupaliště jsou nadále vyhřívané asi na 26 stupňů Celsia.

Na rozdíl od září mělo koupaliště slabý červen a na návštěvnosti se negativně podepsalo střídání chladného počasí s vedry, takže koupaliště často bylo buď zcela zaplněné, nebo zelo prázdnotou. "Uprostřed prázdnin bylo podzimní počasí," řekl Konvalinka. I proto se letošní návštěvnost zdaleka nepřiblížila rekordu z roku 2018 s více než 119.000 lidmi. Loni na Flošnu přišlo téměř 84.000 lidí, což představovalo průměrnou návštěvnost.

Koupaliště Flošna nabízí padesátimetrový plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky, dětský bazén s minitobogany a dva velké tobogany, z toho jeden dušový, které obtéká líná řeka. Jedním z lákadel je adrenalinová skluzavka Jump. Atrakce jsou v ceně vstupného.

Lidé v Hradci Králové si mohou jít ještě zaplavat do padesátimetrového krytého bazénu na Eliščině nábřeží. Sousední akvacentrum s vodními atrakcemi má od 11. do 22. září plánovanou provozní odstávku, opět otevře 23. září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SNHK

Štítky ČR, rekreace, koupaliště, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Flošna má stále otevřeno, sezona byla nadprůměrná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.