Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Hradci Králové vznikl první ekologicky šetrný záhon. Lidé ho najdou v Malšovicích

Hradec Králové nechal vysadit první ekologicky šetrný záhon ve městě. Lidé ho najdou na Malšovicích naproti policejní služebně. Obsahuje několik jedinečných rostlin a také šest nových stromů. Záhon umí zadržet vodu a sám se bránit před plevelem.

Pracovníci Technických služeb města Hradec Králové (TSHK) vysázeli rostliny do písčitého mulče. Ten je efektivní pro zadržování vody. Zároveň se v něm nedaří plevelu. Kromě toho jsou v něm zasazené suchomilné rostliny, které nevyžadují nadměrnou péči.  

„Už v průběhu prací jsme obdrželi několik dotazů na tento nezvyklý druh záhonu v Hradci. Příprava moderního záhonu spočívala v odebrání travního porostu a navrstvení písčité vrstvy, která bude fungovat jako mulč,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek ředitele TSHK Daniel Jeřábek

Lokaci pro záhon vytipovala komise místní samosprávy. „Jejím požadavkem bylo celkové estetické zlepšení zeleně, kterému jsme na základě návrhu odboru životního prostředí z Magistrátu města Hradec Králové vyhověli,“ dodal Jeřábek. Kromě trvalkových záhonů bude v rámci podzimního sázení vysazeno ještě šest stromů. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TSHK

Štítky Hradec Králové, záhon, Malšovice, Magistrát města Hradec Králové, záhon, Malčovice, energeticky, voda, vláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vznikl první ekologicky šetrný záhon. Lidé ho najdou v Malšovicích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.