Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V Hradeckých Kuklenách roste nová čtvrť, nabídne přes dvě stě nových bytů

V hradeckých Kuklenách by měl developer postavit dvě stě dvacet nových bytů. První obytný dům už postavil, druhý nyní dokončil. Zájem ze strany kupujících byl. Byty byly za pár týdnů pryč.

První dům Cihlovka 1 s 22 byty postavila developerská společnost předloni a druhý dům Cihlovka 2 s 48 byty dokončila nyní. Bytové domy firma buduje v lokalitě brownfieldu bývalé koželužny a od projektu si slibuje oživení celé čtvrti na západním okraji města. Jde o jeden z největších aktuálních bytových projektů v Hradci Králové.

Nyní dokončený sedmipodlažní dům se 48 byty a dvěma komerčními prostory developer postavil jako energeticky pasivní. K získávání energie dům používá například hlubinné tepelné čerpadlo, fotovoltaiku, má různé úsporné technologie. Investice přesáhla 200 milionů korun. "Všechny byty se rozprodaly během několika týdnů po zahájení prodeje. První obyvatelé se nastěhují koncem září," uvedla firma.

Na Cihlovku bude navazovat projekt Sousedství s asi 150 byty. U něj je Noho ve fázi získávání stavebního povolení. Projekt Sousedství by měl čítat osm domů po přibližně 20 bytech, které budou v energeticky pasivním standardu. Celá nově vybudovaná čtvrť by podle developera měla být uhlíkově neutrální.

Hradecká radnice v lokalitě koželužny plánuje výstavbu nového náměstí. Poslední zchátralý objekt z cihel postavené koželužny z 19. století nechala radnice zbourat minulou zimu. Než město nové náměstí za několik let postaví, hodlá developer Noho postavit náměstí provizorní a místo upravit. S prvními úpravami by stavbaři mohli začít letos na podzim.

V celém Královéhradeckém kraji v letošním prvním pololetí bytová výstavba klesla o dvě procenta, a neudržela tak výrazný růst z prvního čtvrtletí. Investoři letos od ledna do června zahájili stavbu 918 bytů, zatímco loni ve stejném období rozestavěli 940 bytů. Ještě v prvním čtvrtletí počet zahájených staveb bytů meziročně vzrostl o 78 procent na 539 bytů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Cihlovka

Štítky ČR, byty, firmy, Noho, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradeckých Kuklenách roste nová čtvrť, nabídne přes dvě stě nových bytů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.