Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Falešný voják, policista nebo odkaz vás připraví o statisíce

Policisté v Královéhradeckém kraji plní kolony s podvody. Na ohrané historky podvodníci nachytávají stále další a další oběti. Pro jistotu sepsali žebříček těch nejčastějších záminek.

Podvodení často přichází vlastní nepozorností a důvěřivostí o stovky tisíc korun. Jedná se přitom o stále stejné způsoby podvodů, které se v minimálních obměnách opakují.

Záminka číslo jedna: Falešný bankéř, kyberspecialista, policista vás přesvědčí, že máte napadený účet a je třeba peníze vybrat a vložit do "úschovny", což je bitcoinmat. Bitcoinmat však není žádná bankovní úschovna, ale přístroj, kde se nakupuje kryptoměna. Stvrzenky od vkladu jsou k ničemu, protože nemáte heslo k bitcoinmatovému účtu, peněžence. K těmto penězům se kromě podvodníka nikdo jiný nedostane. Žádná banka ani žádný policista takovým způsobem nejednají. 

Záminka číslo dvě: Americký voják. Seznámíte se s ním na sociálních sítích, po nějaké době vás přesvědčí o společném soužití a potřeby převzetí jeho úspor, které vám pošle v balíku, za jehož doručení je třeba zaplatit. Pod různými záminkami je třeba zaplatit další a další různé poplatky, až z vás vytáhne všechny peníze a vy nemáte ani balíček ani milého.

Záminka číslo tři: Investování do kryptoměn či různých akcií. Na internetu po kliknutí na reklamu se vám ozve člověk, který nabídne pomoc při investování, přesvědčí vás o nutnosti instalace programu pro vzdálený přístup např. Anydesk a nutnosti přihlášení se do internetového bankovnictví. Tím podvodník získá plnou moc nad vaším účtem, který vzápětí nejen vyluxuje ale i vezme na vás úvěr, který pak musíte splácet.Podvodné odkazy, či weby - nejvíce se jedná o nabídku zaslání peněz za prodávané zboží na bazarových portálech, nebo možnost získání různých sociálních příspěvků či přeplatku na dani. Pokud vyplníte přihlašovací údaje do takového odkazu, jenž vypadá jako pravý, vzápětí přijdete o své peníze.

Záminka číslo čtyři: Podvodné odkazy, či weby. Nejčastěji se jedná o nabídku zaslání peněz za prodávané zboží na bazarových portálech, nebo možnost získání různých sociálních příspěvků či přeplatku na dani. Pokud vyplníte přihlašovací údaje do takového odkazu, jenž vypadá jako pravý, vzápětí přijdete o své peníze.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky PČR, podvod, policie, peníze, odkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný voják, policista nebo odkaz vás připraví o statisíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.