Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trutnov opraví už třetí školní sportoviště, tentokrát se dočká Mládežnická

Město Trutnov pokračuje v rekonstrukci atletických stadionů u základních škol. Po ZŠ R. Frimla a ZŠ V Domcích je letos na řadě areál při Základní škole Mládežnická v Horním Starém Městě.

„Rádi se chlubíme tím, že Trutnov má skvělé sportovní zázemí, a jeho základ tvoří sportovní areály u škol. Proto se na ně v poslední době soustředíme. Toto je již třetí sportoviště, které budeme rekonstruovat. Víme, že před sebou máme ještě dva velké úkoly – zlepšení sportovního zázemí u školy Náchodská v Poříčí a největší výzvou bude vytvoření sportoviště u ZŠ kpt. Jaroše, které v současné době úplně chybí,“ popisuje plány Michal Rosa, starosta města Trutnova.  

Kompletní oprava sportovního areálu při ,,Mládežce“ začala na počátku září a hotovo by mělo být do konce listopadu. Žáci se mohou těšit na nový povrch fotbalového stadionu, kde bude položena umělá tráva. Počítá se s novými ochrannými sítěmi i brankami. „Celkové opravy se dočká také atletický ovál, který bude z tartanu, upravíme skok do dálky, nově doděláme vrhačský prostor a workoutové hřiště,“ vyjmenovává změny Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Rekonstrukci stadionu provede firma Swietelsky stavební, s. r. o., za necelých 18 milionů korun. Radnice však chce na tuto rekonstrukci usilovat o dotaci. Až bude stadion hotový, počítá se s možností využití areálu ze strany veřejnosti v odpoledních hodinách. „S vedením školy připravujeme provozní řád a možnosti využití sportovního areálu pro širokou veřejnost. Půjde o podobný systém, který funguje na jiných našich školách,“ uzavírá místostarosta Hendrych.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, sportoviště, sportovní areál, Horní Staré Město, Michal Rosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov opraví už třetí školní sportoviště, tentokrát se dočká Mládežnická  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.