Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Část lanovek v Krkonoších a Orlických horách jezdí jen o víkendech

Část lanovek v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji s koncem letní turistické sezony omezila provoz a jezdí nyní jen o víkendech. O sobotách a nedělích jezdí v září lanovka z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch a lanovka z Herlíkovic na vrch Žalý. Od pátku do neděle je v provozu lanovka ze Špindlerova Mlýna na Pláně. Víkendový provoz lanovek zavedla také střediska Deštné v Orlických horách a Říčky v Orlických horách.

V trvalém provozu od 08:00 do 19:00 zůstává kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na nejvyšší českou horu Sněžku. Od 1. září na lanovce platí jízdné vedlejší sezony. Jízda dospělého z Pece pod Sněžkou až na Sněžku nyní přijde na 520 korun místo 680 korun v červenci a v srpnu.

V denním provozu jsou nadále i kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu a čtyřsedačková lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín. Lanovka z Velké Úpy na Portášky bude jezdit denně do 17. září, pak bude v provozu o víkendech a svátcích.

Doprovodné služby mají střediska o víkendech nadále otevřené. "Otevřený je bikepark, půjčovna kol a elektrokol, otevřena je restaurace," uvedli provozovatelé střediska v Říčkách. Na Černé hoře je o víkendech otevřený dětský park Kabinka. U horní stanice lanovky na Portášky mohou lidé nadále navštívit naučnou stezku v podobě herní krajiny Pecka, která je složená z velkých dřevěných prvků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ondřej Littera

Štítky ČR, rekreace, lanovky, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část lanovek v Krkonoších a Orlických horách jezdí jen o víkendech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.