Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradec Králové chce vybudovat protipovodňová opatření u Malého labského náhodu

Radnice v Hradci Králové se rozhodla pro vybudování protipovodňového opatření u Malého labského náhonu. Prvním krokem je vypracování podrobné studie za bezmála dva miliony korun. Ta zmapuje okolí a nabídne možnosti. Zároveň poslouží i jako podklad pro vypracování projektové dokumentace.

„Vytvořením tohoto dokumentu nejen že získáme představu o tom, jak by mohla protipovodňová opatření vypadat, ale zároveň je to důležitý podklad pro navazující stupně projektové dokumentace. Výrazně nám to tedy pomůže při procesu získání stavebního povolení,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek primátorky Adam Záruba (Změna pro Hradec).  

Podle radnice by se mohlo vybudování protipovodňového opatření stihnout do roku 2027. O nákladech je předčasné hovořit, ale odhadují se částku kolem sta milionů korun bez DPH. „Vzhledem k tomu, že výběrové řízení bylo úspěšné a vše zatím pokračuje podle plánu, můžeme i nadále počítat s možností čerpání dotace na tuto akci,“ dodává Záruba.  

Labský náhon se táhne od obchodního centra na Březhradě, kolem Písníku Dubina, přes Kukleny a kolem areálu ZVU až do Plotiště nad Labem. 

Ohodnoť článek

Foto Petr1888 | Wikipedia

Štítky labský, náhon, potok, Hradec Králové, opatření, povodně, protipovodňová, studije, projekt, dokumentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce vybudovat protipovodňová opatření u Malého labského náhodu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.