Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Dožínky přivezou do Hradce koncerty, koňskou show i králičí hop

Na dohled jsou v Hradci Králové oblíbené dožínky,  budou se konat 15. až 16. září v Šimkových sadech. V pátek sem přijdou hlavně školáci, během soboty potom veškerá veřejnost.

Symbolické poděkování Zemi za úrodu a slavnostní ukončení žní nabídne už v pátek 15. září žákům základních a mateřských škol možnost zábavnou formou získat vědomosti o pěstování rostlin, chovu hospodářských zvířat a ochraně přírody. Chybět nebude ani výstava hospodářských zvířat a nejnovější zemědělské techniky. Návštěvníci pátečního programu se mohou odpoledne těšit také na hudební program.

Během soboty 16. září na návštěvníky čeká kromě tradiční výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky také program rozšířený o ukázky práce s ovčáckým psem, komentovanou přehlídku skotu, koňská show, ukázky tradičních řemesel, westernové ježdění, dožínkové tržiště, prezentace středních odborných škol zaměřených na zemědělskou a veterinární oblast a samozřejmě stánky regionálních potravinářů a farmářů.

Chybět nebude ocenění zemědělců, potravinářů a studentů. Návštěvníci nepřijdou ani o ochutnávky regionálních potravin a k dobré náladě zahrají hudební skupiny na několika pódiích rozprostřených po celém areálu Šimkových sadů.

„Máme velkou radost, že se nám podařilo díky velkorysé spolupráci Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové udržet dožínkové oslavy dvoudenní. Díky tomu můžeme populární formou přiblížit svět zemědělství školní mládeži a v podvečer nabídnout pestřejší hudební program,“ pochvaluje si  v tiskové zprávě ředitelka regionální agrární komory Hana Pisarčíková. „Chtěla bych také poděkovat vedení kraje, že nás od prvopočátku existence dožínek podporuje a speciálně pak hejtmanovi Martinu Červíčkovi, že opět převzal záštitu nad celou akcí,“ dodává ředitelka.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Hradec Králové, koncert, Dožínky, Šimkovy sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dožínky přivezou do Hradce koncerty, koňskou show i králičí hop  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.