Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvůr Králové nechá opravit hřiště na Strži. Klasický trávník nahradí umělá tráva

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem nechá opravit hřiště mezi sídlištěm a základní školou ve Strži. To staré už nevyhovovalo požadavkům dětí. Největší změnou bude výměna povrchu. Místo klasické trávy nainstalují technické služby umělou trávu.

„Stavební práce budou zahrnovat nejen přípravu podkladových ploch, ale také vybudování vsakovacího objektu a opěrné zdi. Hřiště o rozměrech 20 krát 12 metrů bude nově s umělým trávníkem. Chybět nebude ani dovybavení drobným mobiliářem,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí radnice Miroslava Kameníková.  

Opravu hřiště pro město provede společnost Pavel Bořek, která vyhrála výběrové řízení. Městu nabídla cenovku 960 tisíc korun včetně DPH a slíbila, že bude hotovo nejpozději do konce října.  

„Přestože se jedná o menší investiční akci, jsem rád, že tento projekt přispěje k dalšímu rozšíření možností pro sportování široké veřejnosti. Stávající hřiště bylo dlouhodobě v nevyhovujícím stavu, a proto ho sportovci příliš nevyužívali. Doufám, že nový povrch a vybavení toto změní a hřiště se stane vyhledávaným místem nejen pro sportující mládež,“ uvedl místostarosta Vítězslav Šturma (ANO). 

V těchto dnech město na Strži připravuje další modernizaci. Oprav se dočká i veřejné dětské hřiště u mateřské školy a také hřiště přímo v areálu školky.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky hřiště, oprava, rekonstrukce, povrch, tráva, prolézačky, děti, Dvůr Králové, Strž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové nechá opravit hřiště na Strži. Klasický trávník nahradí umělá tráva  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.