Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pauza končí, trutnovský krytý bazén otvírá své brány, návštěvníky čekají novinky

Letní odstávka se v krytém bazénu nesla ve znamení oprav. Návštěvníky tak čeká hned několik novinek. Vyzkoušet je mohou dříve, než se předpokládalo.

Krytý bazén letos ukončil sezónu před letními prázdninami o trochu dříve. Důvodem byly plánované rozsáhlé opravy a inovace. „Začali jsme už 19. června a vše se podařilo dokončit v předstihu. Ač jsme avizovali, že znovu otevřeme až ke konci září, tak nakonec návštěvníky bazénu přivítáme už v první školní den, tedy 4. září,“ vysvětluje Petr Gaisler, jednatel Mebys Trutnov, s. r. o.

Rekonstrukci nebylo možné déle odkládat kvůli technickému stavu. „Museli jsme k ní přistoupit kvůli letitému provozu, kdy se podobné opravy v bazénu neprováděly. V opačném případě mohlo dojít k poškození konstrukcí bazénu. Věřím, že díky novinkám se prostředí krytého bazénu zkvalitnilo a návštěvníci i členové sportovních oddílů jistě ocení otevření na začátku září,“ dodává Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Opravy spočívaly ve výměně dlaždic bazénu v místech, kde byl současný obklad poškozen, a v kompletním vyčištění a přespárování všech spár na dně bazénu. „V šikmé části dna jsme vybourali podkladní beton, šikminu znovu vybetonovali a natřeli novou hydroizolací. Sportovním oddílům určitě neujde novinka v podobě zcela nových závodních startovacích bloků se základnou pro atletické provedení startovního skoku, a to včetně plastového adaptéru pro omega desku,“ popisuje změny Radek Horák, zástupce jednatele a vedoucí sportovišť, Mebys Trutnov, s. r. o. Dále byla provedena celková revitalizace skokanské věže, kde byl položen nový TopStone, opraveny nosné konstrukce a zábradlí. Věž byla také kompletně natřena. V plaveckém i dětském bazénu je nově instalováno úsporné LED osvětlení a další novinkou je LED obrazovka. Ta umožňuje okamžitě promítat výsledky startů při akcích pořádaných plaveckým oddílem i promítání reklamních spotů.

Rekonstrukci provedla firma INFRASTAV, s. r. o., za necelých 5 milionů Kč. Investice do krytého bazénu však letošními úpravami nekončí. Na příští rok je v plánu oprava malého bazénu.  

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky bazén, oprava, krytý plavecký bazén, Trutnov, letní prázdniny, Radek Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pauza končí, trutnovský krytý bazén otvírá své brány, návštěvníky čekají novinky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.